Patrick Reed var allvarligt sjuk i augusti. Foto: Getty Images

Tour Championship

Reed: ”Jag kämpade för livet”

Patrick Reed är tillbaka på golfbanan efter ett antal riktigt jobbiga dagar på sjukhus. Med allvarlig lunginflammation fick han rådet att skriva till ffamiljen, eftersom allt kunde hända.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-03

Patrick Reed är tillbaka och spelar tävlingsgolf efter en sjukhusvistelse. Till media säger nu amerikanen att han kämpade för livet, bokstavligt talat.

Amerikanen tog sig till ett sjukhus i Houston med andningsnöd 19 augusti. Väl på plats förklarade sjukhusets doktorer att han hade dubbel lunginflammation.
– Det kändes som jag inte kunde andas. Att jag höll på att drunkna i luften. Det gick så fort och var så brutalt, sa Reed till media på plats i Atlanta.
– De sa till mig att jag skulle se till att skriva till familjen eftersom man inte skulle veta vad som skulle hända. Det är inte riktigt vad man vill höra, jag kämpade för livet.

På grund av covid-19 fick Patrick Reed skicka sina meddelanden och i övrigt sitta själv på sjukhuset. Ingen fick komma och hälsa på. Det gjorde saken än värre för amerikanen.
– Så jag satt där de första två dagarna och det enda jag kan tänka på är att jag inte får säga hejdå till mina barn. Att jag inte skulle få säga att jag älskar dem. Att jag inte får säga det till min fru och ge henne en kram. Jag var på en mörk plats.

Men efter fyra dagar blev amerikanen utskriven från sjukhuset. Han gör nu andningsövningar för att försöka få tillbaka full lungkapacitet.

Sedan dess har amerikanen tränat. Han ville också spela veckans tourfinal, vilket innebar att han tvingades åka husbil från Houston, Texas till Atlanta, Georgia. Detta då läkarna starkt avrådde honom från att flyga. 15 timmar senare var han på plats och nu har han också fått nyheten att han efter den här veckan åter kan flyga och leva det vanliga proffslivet.

I det stora hela struntar nog Patrick Reed egentligen hur det gick under torsdagen. Med 72 slag är han två över par vilket innebär en delad 28:e plats i tourfinalen.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-03
TournyttPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top