Viktor Hovland slog ett helt otroligt golfslag under torsdagen. Foto: Getty Images

Sevärt

HIO, hålning och underverk på East Lake

Vi blev bjudna på en riktig upplevelse under torsdagen på East Lake. Här är tre av de absolut bästa slagen under första varvet av tourfinalen.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-03 Uppdaterad 2021-09-03

Torsdagens spel på East Lake bjöd på många riktigt läckra golfslag. Det hela började med Sergio Garcia som på hål 1 satte ett inspel från 160 yards, ungefär 145 meter.

Kanske satte det tonen på vad som skulle ske under dagen, eller så har det att göra med att de spelare som tagit sig till Tour Championship på PGA Tour är väldigt, väldigt bra golfare.

Strax efter att Garcia hade satt sitt inspel fick vi se Rory McIlroy i problem. Nordirländaren hade dragit drivern vilket innebar att han låg vid ett träd på vänster sida. Därifrån slog han ett helt otroligt golfslag. Att få den över greenbunkern därifrån och ändå inte vara för lång … ett underverk.

Det Rory McIlroy gjorde hade kunnat anses vara dagens slag de flesta andra dagarna på PGA Tour. Men, det var som sagt något speciellt med den här torsdagen.
För inte långt efter att McIlroy hade slagit det där slaget var det Viktor Hovlands tur att imponera. Även han var ute till vänster om fairway, men i vad som såg ut att vara ett ännu sämre ställe. Trots det fick han bollen högt över träden med en slängig hook att gå hela vägen ner i hål.

Viktor Hovlands golfslag skulle man kunna argumentera för vara torsdagens bästa. Men att det inte är helt säkert visar på den kvalitet som fanns där ute på East Lake i Atlanta, Georgia.

För på hål 15, ett helt otroligt svårt par 3-hål, klev Harris English upp på tee. Amerikanen sa efteråt att hans mål på det hålet alltid är att göra par och att att inte tappa mark mot övriga fältet, snarare än att det handlade om att ta sig vidare upp på ledartavlan.

Men om du gör en hole-in-one är det bara att tacka och ta emot. Harris English gjorde just det och såg närmast chockad ut därefter.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-03
TournyttHarris EnglishPGA TourRory McIlroyTournyttViktor Hovland
Scroll to Top