Jon Rahm storspelade under torsdagen för att knappa in på Patrick Cantlay. Foto: Getty Images

Tour Championship

Cantlay behåller ledningen – Rahm klättrar

Jon Rahm klättrar närmare en slutseger i FedEx Cup. Samtidigt som ledande Cantlay håller avståndet.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-03 Uppdaterad 2021-09-03

Patrick Cantlay var i ledning av FedEx Cup inför veckans final. På grund av det hade han en två slag stor ledning redan innan tävlingen. Den ledningen har han även efter 18 spelade hål. Men nu är en av golfens mest formstarka hack i häl. Världsettan Jon Rahm har fått vittring.

Jon Rahm har skjutit en 67:a eller lägre i sina senaste 16 starter på PGA Tour och även fast han inledde fyra slag bakom ledande Patrick Cantlay på grund av finalsystemet har han nu tagit sig till tätstriden för resten av den här veckan.
– Det är lätt att fastna i hur långt bakom man är. Men jag tror inte jag tänkte på det en enda gång den här veckan. Jag försökte bara gå ut och göra ett bra resultat. Mitt jobb är att slå de bästa slagen jag kan varje gång och det är allt jag kan kontrollera, sa Rahm efter ronden.

Patrick Cantlay är -13 och Jon Rahm -11 efter de första 18 hålen på East Lake. Så ingen fara på taket för Cantlay som vann förra veckan, även fast han har en blodtörstig spanjor i bakhasorna.
– Det är enkelt i den position jag befinner mig i att titta för långt framåt och att tappa sin spelplan eftersom man känner att man leder, vilket förstås inte är så bra. Så det ska jag inte göra. Jag kommer istället försöka stanna i nuet och den plan jag satt upp och ta vad golfbanan ger mig, säger Cantlay.

Här är en aktuell ledartavla från Tour Championship


Text: Jesper Johansson • 2021-09-03
TournyttJon RahmPatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top