Henrik Stenson är i delad ledning efter 18 spelade hål av veckans Italian Open. Foto: Getty Images

European Tour

Stenson i delad ledning – jagar Ryder Cup-plats

Henrik Stenson jobbar för att ta en plats i Ryder Cup-laget och hittills i veckan har han gjort ett väl genomfört arbete.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-02 Uppdaterad 2021-09-02

Henrik Stenson är en man med ett uppdrag. Svensken gör allt i sin makt för att ta en plats i det europeiska Ryder Cup-laget. Och med två fina resultat i ryggen har han inlett veckans Italian Open på bästa sätt. Veteranen är nämligen delad etta efter 18 spelade hål på framtida Ryder Cup-banan.

Under torsdagen gick Stenson runt på 64 slag efter en rond innehållande sju birdies och elva par. Detta gör att han delar ledningen med Min Woo Lee och Kalle Samooja. Med 54 hål kvar av tävlingen kan förstås mycket hända, men med tanke på att han två veckor i rad slutat topp-4 känns det som formen är på plats.

Innan de fina resultaten i Tjeckien och Schweiz hade Stenson inte varit topp-20 i en tävling sedan segern i Hero World Challenge i december 2019.

Veckans tävling är den näst sista innan Padraig Harrington ska välja ut sina spelare till det europeiska laget och om allt faller väl ut ska Henrik Stenson även spela nästa veckas BMW PGA Championship på Wentworth. Vi ska väl kanske inte ta ut för mycket i förväg. Men visst är känslan att Stenson och Harrington har en del att prata om…

Här är en aktuell ledartavla från veckans Italian Open


Text: Jesper Johansson • 2021-09-02
TournyttEuropean TourHenrik StensonRyder CupTournytt
Scroll to Top