Maja Stark har inlett sin proffskarriär väldigt starkt. Trots det känner hon en viss frustration. Foto: Göran Söderqvist

Creekhouse Ladies Open

Stark: ”Likgiltig när jag vinner – frustrerad när jag förlorar”

ÅHUS. Maja Stark har fått en fin inledning på sin proffskarriär. Med tre starter har hon som sämst varit delad 17:e och en tävling vann hon. Trots det känner hon en viss frustration över sitt egna spel...

Text: Jesper Johansson • 2021-09-02 Uppdaterad 2021-09-02

Maja Stark har nu varit proffs i en månad och har är nu inne på sin fjärde tävling utan ett “a” bakom namnet. Under de första tre tävlingarna har löftet en delad 13:e plats i Allerum Open på LETAS, en delad 17:e plats i Skaftö Open på Ladies European Tour och en vinst i PGA Championship by Trelleborgs kommun.
En alldeles strålande start på proffskarriären med andra ord. Trots det är hon själv inte helt nöjd med sina resultat och sitt egna spel. Mest för att hon har svårt att vara just det; nöjd.
– Det har varit en bergochdalbana. Jag kände mig ganska lugn i början men sedan … det har ju gått bra. Så jag förstår inte varför jag stressar upp mig. Men det gör jag ändå. Jag tänker att det finns andra som hade tjänat mycket mer pengar de första veckorna som proffs. Men jag kan ju inte jämföra mig med andra. Jag har ju dessutom en vinst så det blir inte bättre än så, säger Stark till Svensk Golf.
– Det har varit upp och ner. Det kändes jobbigt på väg hem från Skaftö. Jag stressade upp mig själv bara för att det gick lite hackigt där.

“Lite hackigt” i Maja Starks mått mätt är alltså en delad 17:e plats i sin tredje start som proffs. Men har man höga krav på sig själv så har man.
– Jag har tre vinster i år (två på college, reds. anm). Jag var inte superglad efter någon av dem. För mig är det så att jag är frustrerad om jag förlorar och likgiltig när jag vinner. Men jag vill ju inte ha det så. Det är bara att jag är en sådan perfektionist på banan. Det är ju också vad som driver mig att bli bättre. Sen är det såklart kul att vinna. Det är ju det bästa och jag vill också vinna för att slippa vara frustrerad. Men det är inte så att jag hoppar av glädje efter en seger.

Efter torsdagen var det en ganska bra bit ifrån de där glädjeskutten för Maja Stark. Detta trots att hon gick på par och i skrivande stund är på en delad 22:a plats med tre varv att gå.
– Jag gjorde en hel del klantiga misstag. Det kändes bra egentligen, jag slog bollen ganska bra och fick i många puttar. Men det var … klanteri bara.
– Som på hål 9. Där har jag slagit driver på inspelen och tänkte nu slå en spoon höger om outen. Så slår en pull och fastnar i outen. Det är så himla dumt. Sedan missar jag en putt under en meter på sista… Nej, usch.

Vad vill du ändra till imorgon?
– Ha mer marginal. Jag la den i vattnet på hål 14 för att jag valde fel klubba. Och så vill jag känna att jag litar på mina puttar. Nu ska jag gå och träna på puttar inom 1,5 meter…

Här hittar du en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-09-02
TournyttCreekhouse Ladies OpenKristianstads GKLadies European TourMaja StarkTournytt
Scroll to Top