Linn Grant har fått en bra start trots att det var svårt att få i puttarna. Foto: Göran Söderqvist

Creekhouse Ladies Open

Närmast felfri Grant bra med trots kall putter

ÅHUS. Linn Grant har inlett sin andra tävling som proffs stabilt. Detta trots att hon inte riktigt fick i puttarna som hon själv hade hoppats.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-02 Uppdaterad 2021-09-02

Linn Grant har spelat den första ronden av veckans Ladies European Tour-tävling. På Kristianstads GK spelas Creekhouse Ladies Open och det nyblivna proffset är bra med. Detta trots att hon lämnade klubben under onsdagen med en dålig känsla. På rangen försökte svenska framtidslöftet ändra med svingtankarna och fick det inte att stämma. “Lite kaosigt”, som hon själv säger. Men under torsdagsmorgonen hittade hon tillbaka till rätt känsla i svingen och visade därefter upp ett imponerande spel ute på banan.

Efter 18 spelade hål är hon två under par vilket i skrivande stund innebär en delad åttondeplats. Men det hade kunnat bli betydligt lägre om man fråga Grant själv.
– Jag spelade bra, framför allt första nio. Men jag fick inte i de där 4–5 metersputtarna. Så jag kände efter första nio att jag nog lätt hade kunnat vara -3, -4. Men ändå stabilt med många fairways och greener. Inga katastrofer liksom. Så ja, en bra förstadag.

En vanlig dag på jobbet.
– Ja, lite så.

På frågan vad som kan förbättras till fredagen fanns det egentligen inte så mycket att göra. Snarare att få i de där puttarna som var så nära att sitta. Linn Grant hade flera puttar som stannade precis kort om hål, inte minst på hål 18 där bollen var ett kvarts varv från att trilla i för birdie.
– Jag tycker greenerna är lite långsammare på banan än på övningsgreenen. Eller så är det jag som blir lite försiktig. Jag hade nog tre–fyra stycken puttar som stannade precis innan hålet, säger Grant.
– Men jag tror jag bara missade en fairway och en green. Så spelet är solid. Imorgon ska jag ta lite styvare linjer och då tror jag det här blir bra.

Hur ser resten av dagen ut?
– Jag ska fortsätta fila på vad som kan bli bättre med svingtankarna. Så jag ska väl jobba in det lite mer.

Två under par, 17 greenträffar och en missad fairway. Vad som väntar när svingtankarna sitter ännu mer och bollen rullar det där extra kvartsvarvet återstår att se…

Här är en aktuell ledartavla från Creekhouse Ladies Open


Text: Jesper Johansson • 2021-09-02
TournyttCreekhouse Ladies OpenKristianstads GKLadies European TourLinn GrantTournytt
Scroll to Top