Dustin Johnson och Brooks Koepka är klara för det amerikanska laget. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Halva USA:s Ryder Cup-lag klart – Europas lag just nu

Ryder Cup närmar sig med stormsteg och redan nu har halva amerikanska laget tagit plats.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-31 Uppdaterad 2021-09-01

I slutet av september är det dags för en av årets stora höjdpunkter. Ryder Cup ska spelas på Whistling Straits. Europa ska försvara sin titel från Le Golf National 2018. På grund av pandemin sköts tävlingen upp men nu ska Sam Ryders Pokal alltså åter vara i spel.

Lagen börjar också ta form. Redan nu är sex av USA:s tolv spelare klara för lagtävlingen. Detta då den sista tävlingen för att kvala in via poäng var helgens BMW Championship. Därför är det klart att Collin Morikawa, Dustin Johnson, Justin Thomas, Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay och Brooks Koepka är klara för tävlingen.

Det innebär att sex av världens tio högst rankade spelare är med i tävlingen – och de alla är amerikanska. Ytterligare sex spelare ska dock bli en del av det amerikanska laget och de ska väljas av kapten Steve Stricker. Kaptenen är därför i veckan på plats i Georgia för att prata med de spelare som redan är klara. Målet är nämligen att förhöra sig om deras åsikter för att få till en fin kemi.
– Jag vill veta hur de tänker. De är där ute och vet vad som pågår, vem som spelar bra och vem som passar bra som partner. Jag vill höra vad de har att säga, säger Stricker.

Det låter klokt med tanke på att det kanske inte är den bästa kemin i laget för tillfället. Brooks Koepka och Bryson DeChambeau har hackat på varandra i nära två års tid. Brooks Koepka och Dustin Johnson är inte direkt bästa vänner sedan PGA Championship i augusti förra året och om Patrick Reed blir vald in i det amerikanska laget – ja, då har man ytterligare en enastående goflspelare i laget samtidigt som viss friktion kan uppstå…

Amerikanska laget
KaptenSteve Stricker
Klara för Ryder CupCollin Morikawa
Dustin Johnson
Bryson DeChambeau
Brooks Koepka
Justin Thomas
Patrick Cantlay
Platser som ska tillsättasKaptensval
Kaptensval
Kaptensval
Kaptensval
Kaptensval
Kaptensval

Europas lag då?
Ja, det är inte riktigt klart ännu. Padraig Harrington vet vilka nio spelare som direkt kvalificerat sig till tävlingen först om två veckor. Italian Open, som spelas i veckan, och BMW PGA Championship som spelas på Wentworth nästa vecka ska också ge poäng i kampen om platserna.
Kanske är det också därför som Alex Norén valt att ta sig över Atlanten för att spela på Wentworth nästa vecka…

Europeiska laget just nu
KaptenPadraig Harrington
Med i laget just nuJon Rahm
Tommy Fleetwood
Tyrrell Hatton
Rory McIlroy
Viktor Hovland
Paul Casey
Matt Fitzpatrick
Lee Westwood
Shane Lowry
Platser som ska tillsättasKaptensval
Kaptensval
Kaptensval

Text: Jesper Johansson • 2021-08-31
TournyttPadraig HarringtonPGA TourRyder CupSteve StrickerTournytt
Scroll to Top