Phil Mickelson och hans långa driverskaft, som snart kanske inte är tillåtet. Foto: Getty Images

"Patetiskt"

“Lefty” förbannad på USGA för att de vill korta driverskaften

Phil Mickelson är en av få spelare med ett driverskaft över 46 tum. Nu rasar han över ryktena att det ska bli nya maxlängden.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-30

Phil Mickelson har valt att gå ut i sociala medier och klaga på USGA för deras arbete så att man inte ska kunna slå lika långt som man gör idag. Amerikanen skriver på Twitter att förbundet snart ska göra att driverskaftetslängd inte får vara mer än 46 tum långt.
“Det är PATETISKT”. Det förespråkar en kortare mer våldsam sving (större skaderisk), det tillåter inte svinglängden att skapa hastighet och under vår första golff boom på 40 år vill de som bestämmer göra sporten mindre rolig”.

Utöver Mickelson med sitt 47,5-tumskaft, Bryson DeChambeau och Dylan Frittelli är det få om ens någon som använder sig av längre skaft än 46 tum. Rory McIlroy har ett skaft som är kortare än standard, till exempel.
– Jag gick tillbaka till ett 44½-skaft tidigare i år. Jag tror inte att skaftlängden är rätt sätt för de som bestämmer att göra det de vill göra. Jag menar, jag håller med Phil. Många amatörer tar bara en driver från hyllan och den kommer nästan alltid att vara 45½-tum lång. Ingen tänker ens på det. Jag skulle bliväldigt förvånad om jag hörde att en amatör använder ett längre skaft än så. Så jag tror inte det här gör en speciellt stor skillnad.

Även Thomas Björn hade en åsikt:


Text: Jesper Johansson • 2021-08-30
TournyttDriversPhil MickelsonRory McIlroyThomas BjörnTournyttUSGA