Alexander Norén gick sex under par på fredagen. Liknande spel under helgen och det kan räcka till tourfinalen. Bild: Getty Images

PGA-touren

Det går åt rätt håll för Norén

Alexander Norén avancerar – behöver en topp 10 för att ta sig till tourfinalen.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-28

Andra ronden av BMW Championship på Caves Valley GC utanför Baltimore fick brytas för mörker. Femton spelare hann inte spela färdigt.
Alexander Norén gick dock ganska tidigt och hade en bra fredag. Efter ett under par första dagen behövde han en bra runda för att ha en chans att komma med till tourfinalen på East Lake.
De 30 bästa på Fedex Cup-rankingen får spela tourfinal nästa vecka. För att ta sig in där behöver Norén upp topp 10.
Alexander Norén gick sex under (66 slag) efter sju birdies, en bogey och resten par och avancerade 30 placeringar. Norén är –7 totalt och ligger på en delad 17:e plats inför helgen och i nuläget beräknad att sluta 39:a på Fedex Cup-rankingen.
Alexander Norén sa efter första dagen att han skulle finslipa lite på puttningen och att han hoppades att banan skulle spelas svårare och svårare för varje dag, då skulle det finnas en möjlighet att avancera med bra spel.
Kanske kan han dra fördel av att han, enligt Cmore golf, är en av ganska få spelare i startfältet som spelat Caves Valley tidigare. Norén spelade collegemästerskapen där 2005.
Två liknande rundor till under helgen och det kan gå. Alx Norén har just nu två slag upp till en tionde plats, tre till en åttonde.
Upp till ledande Bryson DeChambeau –  som var ytterst nära att skjuta 59 slag efter en imponerande uppvisning – är det dock nio slag.
DeChambeau är –16 totalt, ett före Jon Rahm och Patrick Cantley. Det är dock inte säkert att DeChambeau leder när tredje rundan inleds. Rahm har tre hål kvar att spela på sin andra runda.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-08-28
TournyttAlex NorénBMW ChampionshipFedex CupPGA-tourenTournytt
Scroll to Top