Bryson DeChambeau och Brooks Koepka ska numer inte vara ovänner. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Stricker menar att DeChambeau och Koepka inte längre är ovänner

Två av världens bästa goflspelare kommer från samma land och ska vara med i samma Ryder Cup-lag. Detta trots att de varit ovänner i två år. Ingen fara, menar Steve Stricker – kaptenen.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-26 Uppdaterad 2021-08-26

De senaste nio upplagorna av Ryder Cup har dominerats av Europa. Endast två gånger har USA vunnit. Med ett stjärntätt lag till årets upplaga hoppas man kunna ta hem segern nu när lagtävlingen blir av på hemmaplan.
Men för att göra det kommer det nog krävas någon slags team building i det blå-röd-vita lägret. Detta med tanke på att två av spelarna har varit i en fejd i över två år…

Steve Stricker, som är kapten för det amerikanska laget för första gången, har dock redan tagit tag i detta problem – bråket mellan Brooks Koepka och Bryson DeChambeau. Enligt Sports Illustrated ska han haft separata samtal med de båda för att få dem att fokusera på rätt saker under lagtävlingen i slutet av september.
– De har försäkrat mig om att laget och nationen och allt annat som vägs in är deras högsta prioritet. De sa att det här inte kommer bli ett problem och jag tror dem. Jag litar på dem. Om du frågar mig har de slutat bråka.

Om det faktiskt är så att de båda stjärnorna begravt stridsyxan återstår väl att se. Men en sak att påminna om är att Brooks Koepka inte valde att hacka på sin landsman via sociala medier då han testades positivt för covid-19 inför OS i Tokyo. Inte heller i veckan, då DeChambeau meddelade att han ska delta i Long Drive-VM, som borde vara en enkel sak att göra en poäng av för Koepka. Så kanske, kanske, är bråket mellan DeChambeau och Koepka över.
– Vi har inte fått höra Brooks säga något om Bryson på senaste. Ryder Cup betyder mycket för de härspelarna. Ingen av dem vill vara ett problem. Båda är förstående till situationen, säger Stricker.

Och visst vore det Hollywood-klass om de båda tvingades spela tillsammans också? Hur de två amerikanerna till en början inte drog jämnt och hur de därefter blev en oövervinnelig duo. Det lär dock inte ske…
– Jag kommer inte säga till dig att det inte finns en chans. Men jag har svårt att se dem spela tillsammans. Jag tror inte någon av de båda vill det, säger Stricker.

Frågan är då vad vapenvilan är värd, om de ändå inte vill spela tillsammans. 24 september inleds Ryder Cup på Whistling Straits. Fram till dess lär vi få anledning att rapportera mer om det amerikanska Ryder Cup-laget och profilerna som ingår där i.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-26
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauRyder CupTournytt
Scroll to Top