James Morrison briljerade under torsdagen. Foto: Getty Images

European Tour

Morrison svindlande nära 59 slag – leder efter banrekord

Trots en bogey lyckades James Morrison gå runt på imponerande 60 slag.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-26 Uppdaterad 2021-08-26

James Morrison hade en speciell torsdag. Engelsmannen startade i den näst första bollen för tävlingen, klockan 07.40, och kom ut till optimala förhållanden.
Veckans Omega European Masters spelas på vackra Crans-sur-Sierre GC i de schweiziska alperna och inte minst på morgonkvisten är det en närmast magisk plats. Morrison förklarade för European Tour vad det innebär.
– Vi var ute väldigt tidigt och greenerna var orörda, helt perfekta. Det blåste ingenting heller så vi visste att vi hade perfekta förutsättningar och att vi var tvungna att ta vara på situationen. Att faktiskt göra det är något annat, men vi satte en del puttar i början och tog det därifrån, sa Morrison.

Jo då, visst tog han vara på möjligheten. Engelsmannen var fem under par efter sex spelade hål. Därefter rullade det på och dagens enda bogey kom på hål 18, hans nionde på dagen. Därefter fortsatte engelsmannen.
– Vi gick vidare till hål 1 som är svårast på banan. Jag gjorde birdie där och då sa caddien till mig att ”jag tror vi kan gå på 59 slag här”. Med åtta hål kvar använde jag det som bränsle för att fortsätta jaga och stanna i zonen. Det gällde att fortsätta gasa.

Det blev dock ingen 59-rond. Från hål 2 och framåt blev det dock fem birdies och tre par för att därmed signera ett nytt banrekord på 60 slag. En bra dag på jobbet för engelsmannen, som redan leder tävlingen med tre slag.

Hur långt det räcker återstår förstås att se, men något som är säkert är att han fått en perfekt start på veckans äventyr.

Söderberg bäste svensk

Sebastian Söderberg, som faktiskt är titelförsvarare då han vann tävlingen 2019 och fjolårets upplaga ställdes in, inledde bäst av de sju startande svenskarna. Söderberg lämnade in ett bogeyfritt scorekort med fyra birdies. Med sina fyra under par är svensken i skrivande stund delad elva.

Henrik Stenson, som var med och slogs om segern i Tjeckien förra veckan, behöver en bra fredagsrond för att göra detsamma i Schweiz. Efter 18 spelade hål är Stenson delad 96:a på ett över par.

Här kan du se en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-08-26
TournyttEuropean TourJames MorrisonTournytt
Rulla till toppen