Tony Finau smällde i sig en enorm snabbmatsmeny efter segern på Liberty National. Foto: Getty Images

PGA Tour

Finau firade segern med enorm McDonald’s-meny

Vad gör man om adrenalinet efter en seger fortfarande pumpar i blodet och hungern tilltar? Smäller i sig jordens största McDonald's-beställning förstås.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-26

Tony finau lyckades i måndags ta sin första seger på PGA Tour på fem år, då han vann The Northern Trust. Amerikanen lyckades besegra Cameron Smith i ett särspel och firade därefter med att äta middag tillsammans med sin manager, sin caddie och sin instruktör. Senare samma kväll och natt kunde han inte sova.
– Jag var fortfarande hög på segern, vilket var häftigt. Så vid 03.00 svarade jag på några meddelanden och pratade med familjen. Sen var jag och min instruktör hungriga igen, sa Finau inför veckans tävling.

De begav sig därmed ut, mitt i natten, för att stilla hungern. De slutade på McDonald’s där amerikanen beställde en helt galen meny. En Big Mac, en Double Quarter Pounder with cheese, 10 nuggets, en stor pommes frites, en Oreo McFlurry och en flaska vatten.

Efter att vi använt oss av snabbmatsrestaurangens egna näringskalkylator kommer vi fram till att den där nattliga måltiden innehöll 2 275 kalorier. Rekommenderat dagligt intag för en man i sina bästa år är mellan 2 000 och 3 000 kalorier. Det här var alltså segerdagens fjärde måltid…
– Jag är inte en stor supporter av snabbmat som när jag var liten, men det kändes som att det var värt kalorierna där och då. Jag hade inga problem att äta upp alltihop.

Efter sin måltid mitt i natten kom Tony Finau till sängs vid 05.00 ungefär. Tre timmar senare ringde klockan och det var dags att gå till gymmet. Kanske lyckades han förbränna några av de där kalorierna han smällde i sig fem timmar tidigare…

Tony Finau spelar de första två varven av veckans tävling tillsammans med Jon Rahm och Cameron Smith.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-26
TournyttPGA TourTony FinauTournytt
Scroll to Top