Jon Rahm gillar Tony Finau. Trots att han "snodde" spanjorens seger. Foto: Getty Images

PGA Tour

Rahm: ”Om du inte gillar Finau har du ett allvarligt fel”

Jon Rahm hyllade Tony Finau under presskonferensen inför veckans tävling.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-25

Tony Finau lyckades vinna Northern Trust under måndagen. Hans andra seger i en framgångsrik karriär som bara, tja, saknat segrar.

Och att Tony Finau vann har inte gjort någon upprörd. Tvärtom är känslan att alla andra på touren tycker om sin kollega och därför var glada för hans skull. Glada för att han äntligen lyckades ta sin andra seger efter att ha varit nära så många gånger.
Som Jon Rahm till exempel.

Spanjoren var i ledning av tävlingen men tappade på slutet. Surt förstås, men om någon annan nu nödvändigtvis behövde vinna är känslan att Rahm gillade att det var Finau.
– Om du inte gillar Tony Finau har du ett allvarligt fel. Han är en så trevlig person man kan bli. Han rä en fin vän, en bra pappa och enastående golfspelare. Vi ser alla hans talang. Han har varit nära så många gånger, säger Rahm.

Jon Rahm fortsatte genom att förklara att det såklart var surt att förlora men att det trots allt gjorde honom lite glad att det var Finau som vann.
– Jag vet att han bär gröna kläder eftersom det är hans mammas favoritfärg. Och om du frågar honom, är hans dotters namn delvis en hyllning till hans mamma.
– Jag är glad för hans skull eftersom jag vet hur speciell den där segern var. Det här var stort för Finau-familjen. Som en vän är jag verkligen glad för hans skull.

Det är kanske ingen nyhet att Tony Finau är en genomgod människa. Men det Jon Rahm säger om sin tourkollega, som också kostade honom segern… Fina ord.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-25
TournyttJon RahmPGA TourTony FinauTournytt
Scroll to Top