Dustin Johnson har ingen driver och det börjar bli bråttom att hitta en han gillar... Foto: Getty Images

PGA Tour

DJ fortsätter leta ersättare till trasiga drivern

Det är inte svingen som är problemet för Dustin Johnson. Istället är det materiella bekymmer som stör inför andra slutspelstävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-25

Inför den första ronden av förra veckans Northern Trust hände det som inte fick hända för Dustin Johnson. Med tio minuter till start upptäckte han en spricka i drivern vilket innebar ett förstavarv utan den längst gående klubban. Istället fick amerikanen slå ut med en strongloftad 3-wood under torsdagen. OCh på fredagen fick han låna sin tourkollegas extradriver, Lucas Glovers.

Inga optimala förutsättningar och kvalgränsen blev också inte möjlig att ta sig förbi.

Den här veckan fortsätter jakten på en driver för forne världsettan. Amerikanen är på plats på Caves Valley Golf Club där veckans BMW Championship spelas. Han ska ha setts med fem eller fler olika drivers för att han ska hitta en som är bra nog att få en plats i bagen.
– Jag tror jag har hittat en jag gillar, sa Johnson till medier på plats.

För “DJ”:s skull hoppas vi det stämmer. Detta då han redan haft ett, i sina mått mätt, svagt år med drivern. Han är nämligen bara rankad 20 i strokes gained: off-the-tee i år. Han var elva i den statistiken förra året och dessförinnan hade han inte varit utanför topp-5 de senaste sex åren…


Text: Jesper Johansson • 2021-08-25
TournyttDriversDustin JohnsonPGA TourTaylorMadeTournyttUtrustning
Scroll to Top