Patrick Reed kommer inte att spela veckans tävling. Frågan är om han därmed också missar FedEx Cup-finalen... Foto: Getty Images

PGA Tour

Reed inlagd på sjukhus: ”Ser fram emot att komma tillbaka”

Med dubbel lunginflamation har Patrick Reed lagts in på sjukhus i Houston.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-24

Livet som Patrick Reed är inte helt enkelt för tillfället. Amerikanen drog sig ur Northern Trust på grund av smärtor i ena foten. Väl hemma i Texas har han nu lagts in på sjukhus med dubbel lunginflamation.

Enligt Golf Channel flög han hem i onsdags och fick sin vrist undersökt av läkare. Samtidigt som det hände fick han också det tråkiga beskedet om den dubbla lunginflamationen, en infektion i båda lungorna som kan orsaka stora problem framöver.
– Jag håller på att återhämta mig. När jag fått grönt ljus från läkarna ser jag fram emot att komma tillbaka. Jag önskar er alla lycka till i slutspelet och jag ser fram emot att komma tillbaka, säger Reed i ett meddelande.

I samma uttalande förklarar Patrick Reed att hans vrist är okej men att han inte kommer kunna spela veckans BMW Championship.

För tillfället är amerikanen 26:a på FedEx Cup-rankingen och det finns en risk att han missar finalen i och med att han inte kan spela i veckan. Det skulle vara första gången sedan 2014 som Patrick Reed inte är med i finalen.
Han kommer inte heller kunna kvala in till USA:s Ryder Cup-lag utan kommer istället behöva förlita sig på att få ett av Steve Strickers kaptensval. Dessa kommer presenteras 8 september.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-24
TournyttPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top