Bryson DeChambeau ska vara med i Long Drive-VM. Problemet är bara att mästerskapet startar dagen efter en annan tävling... Foto: Getty Images

Ryder Cup

Bryson deltar i long drive-VM – dagen efter Ryder Cup

Det blir några hektiska dagar för Bryson DeChambeau i slutet av september och början av oktober...

Text: Jesper Johansson • 2021-08-24

Världens sjätte högst rankade herrspelare, Bryson DeChambeau, ska tävla i en sport han inte gör varje vecka direkt. Amerikanen ska nämligen delta i Long Drive-VM som avgörs 27 september till 1 oktober. Han är längst på PGA Tour med ett snitt på 294 meter. Men för att vara med och tävla om en titel i long drive kommer han behöva hitta rejält med längd. Över 100 meter ungefär om han ska vara bland de absolut längst slående.

Golf.com, som använder Bryson DeChambeau som “spelarredaktör”, har intervjuat amerikanen som säger att det här är för att få sporten att växa.
– Så är det först och främst. Det är verkligen viktigt för mig. Jag vill hjälpa till att få fler att hitta den här fantastiska sporten och ha kul när de väl gör det. Det här är en otrolig möjlighet att visa golfens atletiska sida och alla andra fantastiska saker som sker på den sidan av sporten även om de inte gör det i strålkastarljuset för tillfället.
– Long drive är något annorlunda och definitivt något som sporten behöver. Tänk på alla miljoner som går till olika Topgolf-anläggningar. till exempel. De vill slå bollen långt och gillar att se andra slå den långt eftersom det är lite speciellt. Det är kul och spännande. För många är det där som kärleken till sporten uppstår. Jag vill att barn titta och börjar drömma om att spela golf.

Gör vad du vill, Bryson DeChambeau. Men ha i åtanke att du just nu vandrar på en slak lina. Med Ryder Cup-avslutningen dagen innan Long Drive-VM inleds kommer han granskas extra noga på Whistling Straits. Han själv är dock inte orolig för att hans insats i lagtävlingen ska förstöras för deltagandet på andra sidan Nordamerika dagen efter den avslutande singelronden.
– Det tar ingen uppmärksamhet ifrån Ryder Cup. Jag är dedikerad att spela lagtävlingen och det är något jag verkligen bryr mig om. Att representera USA är något jag drömt om sedan jag var ett barn. Det är något jag blir riktigt taggad av att tänka på. Jag vill hjälpa till att vinna trofén i år

Bryson DeChambeau är den amerikan med tredje mest inspelade poäng. Endast Collin Morikawa och Dustin Johnson har mer (de är också klara för tävlingen då inte tillräckligt många kan ta sig förbi dem med poäng). Med största sannolikhet kommer vi därmed se Bryson DeChambeau i de blå-vit-röda kläderna i slutet av september. Men känslan är väl att han redan nu tappat några procents fokus på vad det är han ska göra på Whistling straits. Vilket inte är en nackdel för Europa direkt…


Text: Jesper Johansson • 2021-08-24
TournyttBryson DeChambeauPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top