Madelene Sagström kunde inte rädda paret på hål 18 för att därmed hamna i ett särspel. Foto: Getty Images

AIG Women's Open

Sagström efter andraplatsen: ”Bitterljuv känsla”

Å ena sidan en fantastisk andraplats i en major. Å andra sidan en förlorad chans att vinna. Madelene Sagström upplevde lite blandade känslor under söndagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-23 Uppdaterad 2021-08-23

Madelene Sagström hade chansen att vinna helgens AIG Women’s Open. En högklassig birdie på det 17:e hålet, en av bara tre stycken under söndagen, tog henne till tolv under par och delad ledning med Anna Nordqvist som var två hål bakom. Men en drive ner i fariwaybunkern på hål 18 lämnade henne utan chans att nå green. Hon slog upp wedgen till runt sju meter från hål och slog en riktigt fin putt, som precis höll sig på hålkanten men valde att inte trilla i.
– Det var bra fart, men bara lite för låg, sa Sagström om putten på 18:e hålet.

Inför finalronden, som Sagström inledde två slag bakom ledande Nordqvist och Madsen, visste hon att det gällde att vara aggressiv.

– Jag visste att det skulle bli en utmaning men inte hur utmanande det faktiskt var. Jag visste att jag behövde birdies under dagen eftersom vinden skulle vara ganska svag. Det är en lurig golfbana men man måste fortfarande ge sig själv chanser. Det är hela mentaliteten, att träffa greener eftersom jag puttat bra hela veckan och även idag. Tyvärr var de i hålkant och inte i hålen hela dagen idag, sa Sagström efter ronden.

Svenskan gav sig bland annat eagleputtar på hål 6, 11, 12 och 14 men trots fina putta lyckades hon tyvärr inte få i någon av dem utan fick nöja sig med birdies. Andraplatsen var Sagströms första topp-10 i en major och förstås ett kvitto på en riktigt fin vecka, men samtidigt kände hon besvikelse över att ha varit så nära segern.
– Det är en bitterljuv känsla. Om du hade sagt innan att jag skulle bli delad tvåa hade jag antagligen bara skrattat åt dig. Och nu, jag menar, jag är förstås extremt nöjd – men jag önskar jag spelade bättre.

Efter att Sagström var klar för dagen valde hon att kliva ut på greenområdet för att ta emot Anna Nordqvist som strax skulle höja pokalen.
– Jag satt och såg det på TV och kände att jag ville vara där ute. Vi har precis tillbringat ett OS tillsammans också, så vi är ju nära vänner. Det är otroligt att se henne och hennes spel. Hon har varit här ute en längre tid nu och skördat majorframgångar. Men jag tror ändå den här veckan kommer räknas lite extra högt på hennes lista. Att vara en del av det var trevligt.

Nästa tävling för Madelene Sagström blir Solheim Cup på Inverness Club i Ohio om två veckor.


ÅSGÅRD: “En majorseger som smäller högre”


Text: Jesper Johansson • 2021-08-23
TournyttAIG Women's OpenAnna NordqvistMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top