Alexander Norén har fortfarande bra möjlighet att ta sig vidare till nästa slutspelstävling i FedEx Cup på PGA-touren // Foto: Getty Images

FedEx Cup

Norén behöver stark slutrond

Men orkanen Henri skjuter upp avslutningsdagen i New York till på måndag.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-22 Uppdaterad 2021-08-22

Enda svensken som har möjlighet att ta sig vidare till BMW Championship, andra slutspelstävlingen i PGA-tourens FedEx Cup, är Alex Norén.

Efter en 70-rond (-1) i The Northern Trust på Liberty National GC utanför New York, på lördagen, där svensken kämpade sig tillbaks på slutet, är Norén just nu på en 72:a plats på FedEx-listan där de 70 främsta får spela nästa vecka på Caves Valley GC i Maryland.

Norén gjorde bogey på det fjärde hålet och samtidigt som många spelare gick riktigt lågt under lördagen hade svensken svårt att få till spelet. Norén kom tillbaks starkt på slutet och rullade i birdies på hål 13, 14, 16 och 17 för att ändå ge sig själv en bra möjlighet under sista ronden.

Norén behöver klättra några placeringar för att kunna känna sig säker på en plats nästa vecka och han får vänta en extradag på att göra det. PGA-touren har beslutat att skjuta på sista ronden till på måndag på grund av orkanen Henri som drar in över New York-området under söndagen.

Det väntas vindbyar på upp mot 20 meter per sekund och dessutom regn och trots att Henri enligt prognoserna ska dra in cirka 10 mil öster om Liberty National GC tar PGA-touren det säkra före det osäkra.

I toppen av tävlingen finns australiensaren Cameron Smith som sköt en fantastisk 60-rond under lördagen. Smith är 16 under par och delar ledningen med spanjoren Jon Rahm, som gick på 67 slag under lördagen.

Klicka här för ledartavla.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-22
TournyttAlexander NorenCameron SmithFedex CupJon RahmLiberty National GCPGA TourTournytt
Scroll to Top