Världsettan Nelly Korda får sällskap av svenska Madelene Sagström under tredje ronden på Carnoustie // Foto: Getty Images

AIG Women´s Open

Världsettan efter sällsynta ronden: “Jag är bara en människa”

Spelar med Sagström under tredje ronden på Carnoustie.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-21 Uppdaterad 2021-08-21

Amerikanska världssettan Nelly Korda har dominerat scenen på LPGA med tre segrar under 2021, varav en var hennes första majorseger i Women´s PGA Championship i slutet av juni.

Korda har också hunnit med att bli olympisk guldmedaljör i Tokyo efter den dramatiska avslutningen där.

Kordas snittscore de senaste fem tävlingarna är fantastiska 67,15 och enda ronden över 70 kom när hon gick på 74 slag första ronden av Evian Championship, där hon senare spelade upp sig till en delad 19:e plats till slut.

Under andra ronden av AIG Women´s Open på Carnoustie kom den andra ronden över 70 sedan i juni, Korda fick nöja sig med 73 slag (+1) och tappade från ledningen till en delad tolfteplats med bland andra Madelene Sagström.

– Alla talar om hur bra jag spelar men det är klart att jag kommer att göra dåliga scorer ibland, jag är bara människa. Det är bara en reality-check och jag ska jobba vidare de kommande två dagarna så får vi se hur det går, sa Korda efter sin andra rond.

Linksgolf är ingenting som Nelly Korda är överdrivet van vid – hon gör sin femte start i Women´s Open – och hon berättade hur hon arbetar för att lära sig varenda rond.

– Man måste definitivt improvisera mer och leka med sitt eget spel. Jag är inte helt bekväm med det än men jag lär mig hela tiden. Det var framförallt puttningen som inte riktigt stämde idag, greenerna blev lite hoppiga under eftertmiddagen och ingenting hoppade min väg riktigt, men det är så golf är.

Under lördagen spelar Sagström och Nelly Korda tillsammans och duon går ut klockan 13.50 svensk tid.

Klockan 15.00 är det dags för ledarbollen med amerikanskan Mina Harigae och engelskan Georgia Hall att slå ut.

Följ resultaten från AIG Women´s Open här.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-21
TournyttAIG Women's OpenGeorgia HallLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmMina HarigaeNelly KordaTournytt
Scroll to Top