Jordan Spieth hålade ut för eagle två hål i rad under andra ronden av The Northern Trust // Foto: Getty Images

FedEx Cup

Spieths magi – banrekord efter bogey på ettan

Gjorde eagle två hål i rad och gick runt på 62 slag efter tråkiga öppningshålet.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-21

Efter en inledande rond på 72 slag (+1) och en bogey direkt på första hålet andra dagen kändes Jordan Spieths möjligheter att ens klara kvalgränsen i PGA-tourens inledande slutspelstävling i FedEx Cup, The Northern Trust.

Men man borde ju lärt sig vid det här laget, frågan är om det finns någon spelare som sätter så många chippar, pitchar, bunkerslag och för all del fulla slag, som Spieth?

Efter bogeyn på ettan på Liberty National satte Spieth igång. Han kontrade med en birdie på tredje hålet och sedan smekte han i en lobwedge från drygt 70 meter med lite lagom spinn på det femte hålet för dagens första eagle.

Och redan på sjätte hålet var det dags för lite mer magiska händer från den 28-årige trefaldige majorsegraren. Han slog utslaget i ruffen till höger, genade med sitt andraslag som nästan hamnade i vattenhindret till höger om green, och stod nästan nere i vattnet när han pitchade i för sin andra raka eagle.

Han vände på 31 slag och slog inte av på takten under hemnian. Det blev birdies på hål 10, 13, 14 och 16 innan han fick jobba lite för två avslutande par och 62 slag, tangerat banrekord på Liberty National.

Och med ronderna 72-62 och totalt åtta under par är Spieth i allra högsta grad med i kampen, han delar tiondeplatsen, fyra slag bakom ledande Jon Rahm, och ett slag efter svenske Alex Norén.

Klicka här för ställningen i The Northern Trust.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-21
TournyttAlexander NorenFedex CupJon RahmJordan SpiethLiberty National GCPGA TourThe Northern TrustTournytt
Scroll to Top