Madelene Sagström är fyra under par och delar tolfteplatsen efter två ronder av årets Women´s Open på Carnoustie // Foto: Getty Images

AIG Women´s Open

Sagström i fortsatt fin position

Delar tolfteplatsen efter 36 hål på Carnoustie.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-21

Madelene Sagström fick en härlig inledning av andra ronden av AIG Women´s Open med birdies på hål 3 och 4, i det skedet var svenskan i topp av majorn.

Men en bogey på smala, trixiga sjunde hålet följdes av ännu en bogey på åttan och Sagström vände efter nio hål på par. En ny birdie på tolvan innebar tätkänning igen men tyvärr blev det två bogeys på Carnousties stentuffa sluthål, långa 16 och 17 innan hon avslutade med ett par på tuffa 18 för 73 slag andra dagen.

Hennes fyra under par totalt innebär en delad tolfteplats halvvägs, tillsammans med bland andra världsettan Nelly Korda, och ett mycket fint läge inför helgen.

I toppen efter två ronder finns amerikanskan Mina Harigae (70-67) och engelskan Gerogia Hall (68-69), båda sju under par.

– Banan spelades lite mjukare än igår men å andra sidan tycker jag att vinden var lite starkare. Det var definitivt inga lätta förhållanden men jag vet att det kan bli mycket tuffare. För mig var avslutningen med birdie på det 18:e hålet en riktig höjdare, att få avsluta med birdie på ett så svårt hål är alltid skönt, sa Harigae efter ronden.

För Hall är Women´s Open naturligtvis bland det största man kan vinna och 2018-års segrare på Royal Lytham & St Annes vill inget hellre än att skriva in sig bland segrarna en andra gång.

– Carnoustie är en sån fantastisk bana, en av världens bästa i mina ögon, och jag försöker alltid vara på topp den här veckan. Jag är jättenöjd med min position men det är mycket golf kvar att spela, sa Hall efter sin rond.

Också Anna Nordqvist har spelat stadigt de två första ronderna. 71-71 och två under par placerar Anna på en delad 23:e plats och det finns alla möjligheter för svenskan under de sista två ronderna i helgen.

Övriga svenskor fick tyvärr bara spela två ronder den här upplagan av Women´s Open. Johanna Gustavsson (74-74), Ingrid Lindblad (77-74) samt Pernilla Lindberg (75-78) landade på fel sida om kvalgränsen den här gången.

Klicka här för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-21
TournyttAIG Women's OpenAnna NordqvistGeorgia HallIngrid LindbladJohanna GustavssonLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmMina HarigaeNelly KordaPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top