Dustin Johnson hade problem redan innan torsdagens rond började. Foto: Getty Images

Tournytt

DJ:s driver gick sönder – spelade med två 3-woods

Dustin Johnson hade tio minuter kvar till sin starttid när han noterade en spricka i sin driver.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-20

Dustin Johnson är en av världens absolut bästa spelare med drivern. Det långa spelet är därför förstås en viktig ingrediens i amerikanens framgång. Därför kan man tänka sig att den normalt så lugne amerikanen höjde på ögonbrynen när han värmde upp inför veckans Northern Trust. Amerikanen såg nämligen en spricka i sin driver bara minuter innan ronden skulle starta.

För att skapa ytterligare problem hade amerikanen inte heller en reserv att tillgå.

Men när Johnson pratade med medier efter ronden var han lika avslappnad som alltid.
– Jag hade en strongloftad 3-wood i min bil. De första hålen hade jag lite svårt att komma in i vad det var jag försökte göra. Speciellt en dag som den här med all vind. För mig är ju drivern en klubba jag nästan alltid använder från tee. Så det blev lite problem med tanke på att det hände tio minuter innan jag skulle börja spela.

Dustin Johnson tror sig ha förlorat upp till 23 meter från tee utan sin driver. Trots det rankades han 35:a i distans från tee under torsdagen. Världstvåan gick ett under par utan driver. Och frågan är vad han kan göra på fredagen, då han planderade att skaffa sig en ny driver inför veckans andra rond…


Text: Jesper Johansson • 2021-08-20
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top