Ingrid Lindblad är en av världens absolut bästa amatörer. Nu spelar hon på den största av scener. Foto: Getty Images

AIG Women's Open

Amatören Lindblad spelar veckans major

En av världens största talanger är svensk och deltar i veckans major. Håll koll på Ingrid Lindblad i AIG Women's Open!

Text: Jesper Johansson • 2021-08-18 Uppdaterad 2021-08-18

Golfsverige har blivit bortskämda med framgångar på damernas amatörsida de senaste åren. Stora talanger som Julia Engström, Frida Kinhult och Maja Stark för att nämna några, har valt att bli proffs och lämnat amatöråren bakom sig. Maja Stark så sent som förra veckan.
En spelare som ännu inte är proffs men som säkerligen är det om ett par år eller så är Ingrid Lindblad. 21-åringen från Ringenäs har varit en av de starkast lysande talangerna de senaste åren och ett bevis gott som något var väl hennes tunga amatörseger i somras.

Lindblad vann nämligen amatör-EM i Italien. Det var också tack vare den segern som hon fick en startplats i veckans AIG Women’s Open på klassiska Carnoustie i Skottland.

Hur det ska gå återstår att se. Förra året slutade hon på 30:e plats i US Women’s Open. Damernas British Open har hon spelat en gång förut, på Woburn 2019, då missade hon kvalgränsen efter 74-80. Men även om hon har viss majorerfarenhet sedan tidigare är det här hennes första tävling, och besök, i Skottland.
– Jag har faktiskt aldrig varit i Skottland innan. Det här ska bli jätteroligt, det är ju en jättestor tävling, säger Lindblad till KlubbTV.
– Jag var med i Brittish Open för två år sedan men då måndagskvalade jag in. Det gjorde att det var lite oförberett, helt plötsligt spelade jag i en major. Nu har jag bättre koll på vad som händer runtomkring.

Ingrid Lindblad säger att veckans tävling är annorlunda om man jämför med de amatörtävlingar hon vanligtvis spelare i (och dominerar). Det kan man ju inte minst se när man ser startlistan. Lindblad spelar de första två varven tillsammans med Anna Nordqvist och Dame Laura Davies.
– Ja det är en lite annan atmosfär än en amatörtävling där alla hälsar på alla. Här är man mer för sig själv i sitt egna lilla nätverk, säger Lindblad.


Se intervjun med Ingrid Lindblad nedan:


Text: Jesper Johansson • 2021-08-18
TournyttAIG Women's OpenCarnoustieIngrid LindbladTournytt
Scroll to Top