David Lingmerth avslutade urstarkt för att därmed säkra en plats i kvalet till PGA Tour. Foto: Getty Images

PGA Tour

Lingmerths kamp – säkrade viktiga poäng på slutet

David Lingmerth kommer fortsatt att spela på någon av de amerikanska tourerna. Frågan är bara vilken det blir, efter en fin avslutning på årets sista rond har han nämligen chansen att ta sig tillbaka till PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-17 Uppdaterad 2021-08-17

Det finns dagar som man minns för evigt. Dagar då något stort har hänt.
För David Lingmerth hände kanske inget speciellt stort under söndagen egentligen. Han har förstås gjort birdies och eagles i drivor under sina år ute på golfbanan.

Men trots det kan hans 67-rond för en 37:e plats i Wyndham Championship under söndagen vara en av karriärens viktigaste.

David Lingmerth har nämligen kämpat med stora skadebekymmer. Armbågen har varit det senaste bekymret som gjort att svensken inte kunnat spela på den nivå han gjorde för ett antal år sedan.
Därför har han haft svårt att placera sig högt i de PGA Tour-tävlingar han spelat och FedEx Cup-poängen har därmed inte trillat in.

Som 205:e rankad på FedEx Cup såg det inte speciellt bra ut med en tävling kvar att spela Lingmerth. var nämligen tvingad att få ihop tillräckligt många poäng för att bli topp-200. Detta då topp-200 innebär ett säkrat kort på Korn Ferry Tour och en plats i kvalet tillbaka till PGA Tour.

Efter tio hål på söndagen var svensken på par. Därefter inleddes jakten på en framtid på de amerikanska proffstourerna. Och det hela inleddes med en eagle på hål 5, Lingmerths 14:e för dagen. Därefter behövde han en birdie till för att klättra förbi 200-gränsen. Det gjorde han också – på näst sista hålet för säsongen.

Därmed klättrade David Lingmerth till plats 199 på FedEx Cup, vilket alltså ger honom en chans att ta tillbaka sin plats på PGA Tour samtidigt som han också säkrade spelrätter på Korn Ferry Tour. Bäst när det gällde som mest, helt enkelt.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-17
TournyttDavid LingmerthPGA TourTournytt
Scroll to Top