Rory McIlroy har haft det tufft på världsrankingen trots att resultaten inte varit speciellt svaga. Men så är det väl när man är där uppe i tunna luften på toppen. Foto: Getty Images

OWGR

McIlroys fall på världsrankingen

Trots att resultaten inte varit speciellt dåliga har Rory McIlroy tappat på världsrankingen. Nordirländaren är på sin delat sämsta plats sedan november 2009.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-16 Uppdaterad 2021-08-16

Först och främst: Rory McIlroy har inte gjort ett enormt fall på världsrankingen i det stora hela. Det är bara 14 spelare som är högre rankade än nordirländaren. Trots det är det intressant att se forne världsettan på en position han inte befunnit sig sedan i november 2009.

Vid två tillfällen under försommaren och sommaren samt i och med den precis uppdaterade rankingen är Rory McIlroy på plats 15 i världen. Detta efter att så sent som 12 juli 2020 ha varit etta i världen.

Men det är egentligen inte så att Rory McIlroy spelat dåligt. Kanske bara lite sämre än vi blivit bortskämda med. Sedan han senast var världsetta har Rory McIlroy spelat 30 tävlingar. Av dessa har han en seger, Wells Fargo Championship på PGA Tour. Han har totalt fyra topp-5-placeringar och nio topp-10-placeringar.
Rory McIlroy har endast tre missade kvalgränser under den här perioden.

Med PGA Tour-slutspelet runt hörnet har Rory McIlroy 14 spelare framför sig. Han själv är i dagsläget på plats 26, vilket innebär en plats i finalen. Högst rankad i världen inför slutspelet är spanjoren Jon Rahm.

Med svenska ögon var det en hel del spelare som klättrade på rankingen. Jesper Kennegård slutade delad tvåa på Challenge Tour vilket innebar att han klättrade från plats 478 till 398. Detta gör att han totalt klättrat 825 platser under året.

Här är svensktoppen:


Text: Jesper Johansson • 2021-08-16
TournyttChallenge TourEuropean TourJesper KennegårdPGA TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen