Chesson Hadley tog sig in på rätt sida slutspelsgränsen – tack vare Justin Rose och hans missade putt. Foto: Getty Images

Dramatik

Hadley vidare tack vare kollegans missade putt

Wyndham Championship är inte en tävling som alla andra. Nej, som sista tävling för året ingår drama gällande både segern och längre ner på ledartavlan.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-16 Uppdaterad 2021-08-16

Chesson Hadley inför söndagen två flygplansbiljetter. Den ena gick till New York och en plats i FedEx Cup-slutspelet. Den andra till Boise, Idaho, där Korn Ferry Tour-kvalet inleds i veckan.

Så ter sig livet för en spelare som är precis på gränsen till att klara sitt kort på PGA Tour.
Men amerikanen gick ut under söndagen och gjorde allt i sin makt för att visa sig tillräckligt bra för fortsatt spela på världens bästa golftour.

Under söndagen gjorde han sin första hole-in-one och gick ut på 29 slag på Sedgefield Country Club för att därmed tangera sitt bästa resultat över nio hål. Han gjorde birdie på sista för att därmed signera ett scorekort innehållande 62 slag, åtta under par. Trots det såg det ut som att Chesson Hadley trots allt skulle tvingas sätta sig på planet till Idaho snarare än New York, då han befann sig på den värsta av positioner: 126:a i FedEx Cup.

Efter ronden intervjuades amerikanen i TV och han hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
– Det är emotionellt eftersom jag bryr mig så mycket. Jag är inte bara här för mitt egna nöjes skull. Det här är mitt jobb som jag älskar så mycket och det är därför jag blir så emotionell.

Hadley hamnade därmed i en lite obekväm sits. Han var kvar på plats och “hoppades” att någon spelare som fortfarande var ute på banan skulle göra bort sig, så att han kunde ta den där enda FedEx Cup-poängen och därmed passera Scott Stallings som där och då höll den 125:e platsen i slutspelet.

Länge såg det ut som att ingen av spelarna på banan skulle göra bort sig. Men sedan var det Justin Rose som hade en 1,5 meter lång putt på det 18:e hålet. Han missade och föll därmed till plats 126, vilket var Hadleys räddning.

Hadley hade tagit den där sista platsen och kunde därmed ringa till flygbolaget för att avboka en biljett. Den till Idaho.
– Det är otroligt hur det alltid slutar med att ett enda slag avgör, sa Hadley efter det positiva beskedet.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-16
TournyttChesson HadleyJustin RosePGA TourScott StallingsTournytt
Scroll to Top