David Skinns lyckades vinna efter en stark avslutning, för att därmed för första gången ta en plats på PGA Tour. Foto: Getty Images

Korn Ferry Tour

Från budbil till PGA Tour: ”Overkligt”

Ett härligt bevis på att det aldrig är försent att få sina drömmar uppfyllda: David Skinns, 39 år, lyckades ta en plats på PGA Tour efter en makalös avslutning under söndagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-16 Uppdaterad 2021-08-16

David Skinns lyckades enputta de sista fyra hålen för att därmed vinna Pinnacle Bank Championship. Detta gjorde att engelsmannen klättrade från plats 82 på Korn Ferry Tour till att därmed vara bland de 25 högst rankade – och ha en säkrad plats på PGA Tour nästa år. En enastående bedrift med tanke på var han kom ifrån. Förutsättningarna var långt ifrån optimala, då han tvingades till att hitta extrajobb under pandemin för att ge mat på bordet till sin familj. Skinns arbetade som budbilsförare och bartender under pandemin. Det är förstås inget fel i det, men för en person som också är elitidrottare är det förstås ett stort problem då viktiga träningstimmar försvinner.

Trots färre träningstimmar har engelsmannen dock kunnat spela fin golf på senare tid. I fyra av de fem senaste starterna har han slutat delad åtta eller bättre och i de senaste 70 ronderna har han bara vid ett tillfälle inte lyckats gå under 70 slag. Hans avslutande 67-rond gjorde att han vann med ett slag över Marty Dou och Jared Wolfe. Det var hans andra seger i karriären, den första kom 2018 – i samma tävling.
– Det har varit kämpigt för mig och kämpigt för min familj. Det känns overkligt. Det har tagit många år för mig att få höra orden att jag “nått PGA Tour”, sa Skinns efteråt.

Här kan du se alla 25 spelare som tog en direktplats upp på PGA Tour.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-16
TournyttDavid SkinnsKorn Ferry TourPGA TourTournytt
Scroll to Top