Ryann O'Toole var glad efter segern, det gick inte att ta miste på. Bild: Getty Images

LET och LPGA-touren

Veteranen O’Toole fick äntligen lön för mödan

Amerikansk seger i Skottland. Anna Nordqvist ett slag från topp 10.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-15 Uppdaterad 2021-08-16

Anna Nordqvist var tre slag efter ledningen när hon slog ut den sista dagen av Women’s Scottish Open, men hängde inte riktigt med när Ryann O’Toole och Lydia Ko gick åtta respektive nio under par för dagen.
O’Toole gick ut i ledning tillsammans md Ariya Jutanugarn och Charley Hull – och satte gasen i botten från start. Biride de två första hålen, en ny på fjärde och innna ronden var slut fanns där ytterligare fem – och inga bogeys.
Det räckte gott och väl för att den 34-åriga amerikanskan (–17) skulle ta sin första seger på LPGA-touren efter 228 försök.
Women’s Scottish Open ingår ju både på europeiska LET och amerikanska LPGA-touren
– Jag är fortfarande i chock och tårarna lär komma senare, när allt sjunkit in. Jag är så lycklig. Alla timmar och allt slit och allt tvivel som den här sporten för med sig, det ständiga resandet … Just nu hoppas jag detta händer om och om igen, sa Ryann O’Toole till media efter segern.
Hon var tre slag slag före tvåorna Lydia Ko och Atthaya Thitikul (båda –14). Segern belönades med 225 000 dollar (knappat två miljoner kronor).

Segern kanske ändrar på saker och ting. Ryann O’Toole har haft funderingar på att lägga av.
– Jag ska gifta mig i december och min klocka tickar. Jag vill ha barn. Jag tänkte att det här året kanske skulle bli mitt sista här ute. Jag har aldrig velat bli en mamma på touren, det låter inte så kul. Samtidigt vet jag inte om jag kan sluta spela nu, sa O’Toole efter att ha fått en champagnedusch av blivande frun Gina Marra.

Anna Nordqvist (70, 71, 69, 70) gick runt på 70 slag, två under par, och slutade –8 totalt. Hon slutade delad tolva.
Madelene Sagström (72–73–70–69) slutade D31. Hon var –4 totalt.
Linnea Ström (73–72–76–70) hade lördagens 76-runda att bära på och slutade D56. Hon avslutade med 70 slag, två under par, och kom in på +3 totalt.

Klicka på bilden för fullständigt resultat


Text: Bo Steffensen • 2021-08-15
TournyttAnna NordqvistLETLPGA-tourenRyann O´TooleTournyttWomen's Scottish Open
Scroll to Top