Saken är klar. Calum Hill är en vinnare på Europatouren. Bild: Getty Images

Europatouren

Hill – femte raka förstagångsvinnaren

Det blev skotsk seger i Cazoo Classic på London GC. Niklas Lemke bäste svensk.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-15 Uppdaterad 2021-08-15

Calum Hill är den femte förstagångsvinnaren på Europatouren på lika många veckor. De fyra tävlingarna innan vanns av Elvira Nacho, Daniel Gavis, Grant Forrest och Abraham Ancer (WGC Fedex St Jude).
– Jag är själaglad. Jag är nöjd med hur jag lyckades spela de sista elva, tolv hålen och jag är väldigt stolt över vad jag lyckats göra, sa Calum Hill till V Sport Golf efteråt.
Calum Hill började dagen tre slag efter dansken Rasmus Højgaard som var ute efter sin tredje ET-vinst på 36 försök. Højgaard, som gjorde tio birdies och 62 slag på lördagen, hade det dock motigt på greenerna, bland annat missade han två riktigt korta puttar.
Det öppnade för Hill – och två rutinerade vinnare som inte stått överst på länge, fransmannen Alexander Levy och walesaren Jamie Donaldson.
Levy, som var sju efter när dagen började, dök upp som gubben i lådan, gjorde åtta birdies – varav fem raka på 11 till 15 – och satte sig i klubbhuset i ledning, 15 under par. Då hade Calum Hill, som gick i ledarboll, en timme kvar ute på banan.
Walesaren Jamie Donaldson är för alltid förknippad med sin avgörande Ryder Cup-wedge in till Glenagles 15:e hål 2014. Det var också samma år han vann senast. Förra året var han tvåa i Sydafrika, det är det närmaste en seger han varit på sju år. Här hade han chansen men det höll inte riktigt ända fram. Inte för Levy heller.
Fransmannen, som har fem titlar på touren, vann senast våren 2018 och hade då siktet inställt på Ryder Cup som ju gick på fransk mark det året. Men han tappade spelet, kom inte med till Ryder Cup och har haft det rätt tungt sedan dess. Före veckans tävling var han rankad 379 i värld.
26-årige Callum Hill, som gör sin andra fulla säsong på Europatouren, kom in på artonde och gjorde det par som krävdes för att vinna med ett och undvika särspel med Levy.
– Jag kände mig inte alltför stressad. Jag lyckades hålla mina känslor i schack rätt bra och stanna i varje slag. Självklart kände jag press men jag lyckades kontrollera den. Det kändes som att jag gjorde allt bra i dag, sa Calum Hill till V Sport Golf.
Skotten gjorde två bogeys och en dubbel under hela veckan, visade upp ett imponerande lugnt och säkert spel från tee till green – och sänkte några avgörande puttar de sista hålen.
– Min putter funkade inte riktigt första nio men det ändrade sig de sista, sa Hill.

BÄSTE SVENSK blev Niklas Lemke (67–75–69–72). Han avslutade med en rond på par, slutade –5 totalt vilket gav en delad 45:e plats. Lemke gjorde 14 birdies och två eaglar under fyra dagar, men också elva bogeys och en dubbel. Fredagens 75:a förstörde en del för Lemke.
Anton Karlsson slutade D48 och –4 totalt (70–73–70–71).
Marcus Kinhult (68–72–75–73) började tävlingen bra men tappade kraft. Kinhult slutade på par total och en delad 64: plats.

Klicka på bilden för fullständigt resultat


Text: Bo Steffensen • 2021-08-15
TournyttAlexander LevyCalum HillCazoo ClassicEuropatourenEuropean TourJamie DonaldsonTournytt
Scroll to Top