Matthew Wolff ser sig själv som en aggressiv och spelare som tar risker. Bild: Getty Images

PGA-touren

Wolff ett strategiskt geni?

Matthew Wolff missade kvalgränsen i pågående Wyndham Championship på PGA-touren. Ändå säkrade han en miljon dollar i prispengar.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-14

Matthew Wolff gick runt på 69­ och 70 de första två ronderna av Wyndham Championship. Ett under totalt för 22-åringen som därmed inte får spela vidare i helgen. Kvalgränsen drogs vid –3.
Matthew Wolff får ladda inför Northern Trust, PGA-tourens första slutspelstävling nästa vecka där de 125 bästa på rankingen får spela (Wolff är 57:a just nu). Och på vägen till Liberty National i New Jersey kan han ju alltid njuta lite extra av de drygt 8,5 miljoner kronor (en miljon dollar) han fick för segern i Aon Risk Reward Challenge – en tävling som pågått under hela säsongen.
Tanken har varit att se vilken spelare som har den bästa spelstrategin.
Under säsongen har vissa hål i olika tävlingar valts ut, hål som anses vara extra utmanande. I varje sådan tävling har sedan en spelares två bästa resultat på de utvalda hålen räknats. Minimikravet har varit att en spelare måste spela 40 ronder.
Matthew Wolff säkrade segern i fredags på Sedgefield CC i och med en birdie på hål 15 (par 5).
– Jag är en ganska aggressiv spelare som tar risker och jag antar att det råkade vara till min fördel på de där hålen. Jag tycker att jag har en rätt bra spelplan varje vecka, men det verkar som att på just de utvalda hålen har den varit extra bra, säger Wolff till amerikansk media.
Inför denna veckan ledde Wolff Aon-tävlingen före Louis Oosthuizen. När sydafrikanen drog sig ur Wyndham behövde Wolff egentligen bara spela två ronder för att ta hem segerchecken på en miljon dollar.
– Det finns mycket pengar att tjäna på touren, men jag är ny här ute och varje liten bit hjälper. Jag är bara glad att jag gjorde det och jag visste bara om det här de senaste månaderna så på Aon-hålen var jag lite nervösare än jag brukar vara, men jag spelade dem rätt bra, säger Wolff.

Leaderboard Aon Risk reward Challenge


Text: Bo Steffensen • 2021-08-14
TournyttMatthew WolffPGA TourPGA-tourenTournytt
Scroll to Top