David Lingmerth är klar för helgen – och just nu på rätt sida 200-strecket. Bild: Getty Images

PGA-touren

Nu är Lingmerth på rätt plats

Efter två dagars spel av Wyndham Championship har David Lingmerth skaffat sig en möjlighet inför helgen.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-14 Uppdaterad 2021-08-14

Det är visserligen två dagar kvar att spela men just nu ser det bra ut för David Lingmerth.
Efter 68–67 är han –5 totalt och på en delad 32:a plats i tävlingen och skulle lederboarden se likadan ut efter söndagen slutar Lingmerth 197:a på Fedex Cup-rankingen.
Det är precis vad han behöver.
David Lingmerth har inga spelrättigheter till PGA-touren nästa år. Han kom till tävlingen som 205:a på Fedex Cup-rankingen.
Kan Lingmerth fortsätta spela bra under helgen och avancera till eller förbi 200-strecket får han också en chans att ta sig tillbaka till PGA-touren.
De spelare som slutar 126–200 på rankingen blir automatiskt kvalificerade till Korn Ferry Tour Finals, en slutspelsserie bestående av tre tävlingar där de 25 som samlar ihop flest poäng totalt får en plats på PGA-touren 2022.

På fredagen startade David Lingmerth på tian och de första nio hålen blev lite av en berg och dal-bana. Fyra birdies, tre bogeys och två par och en vändning ett under par. På hemvägen gjorde Lingmerth ytterligare tre birdies, varav en på sista hålet, och bara en bogey. 67 slag och tre under för dagen.
På lördagen slår David Lingmerth ut 17.20, svensk tid, tillsammans med thailändaren Kiradech Aphibarnrat.

Jonas Blixt, tävlingens andre svensk, har däremot spelat färdigt. Blixt gick ett över par på fredagen (71 slag) men bagaget från första dagen då han var sju över (77) efter bland annat en kvadrupel på hål 18, blev för tungt att bära.
Blixt slutade +8 totalt. Kvalgränsen drogs vid –3.
Leder gör Russel Henley (62–64). Han är 14 under par totalt och fyra slag före Rory Sabbatini, Webb Simpson och Scott Piercy.

De 125 bästa på Fed Ex cup-rankingen får spela i den första slutspelstävlingen Northern Trust nästa vecka.
En som missar den för första gången sedan han klev in på PGA-touren är Rickie Fowler.
Fowler låg 130 inför veckans tävling. Han slutade +3, missade kvalgränsen – och slutspelet.
– Värdelöst. Jag vet vad jag kan, jag har varit där upp och spelat mot de bästa i världen och varit en topp 5-, topp 10-spelare i världen i ett antal år. Det känns inte bra. Jag är inte där jag vill vara, säger Fowler.

Klicka på bilden för fullständig ställning


Text: Bo Steffensen • 2021-08-14
TournyttDavid LingmerthPGA TourTournytt
Scroll to Top