Matthew Wolff kan få en rejäl påfyllning på sparkontot i veckan. Även om han inte vinner tävlingen. Foto: Getty Images

PGA Tour

Wolff nära stor vinstsumma – även om han inte vinner

Även om Matthew Wolff inte vinner veckans tävling är han i en fin position att ta hem en segercheck på 1 miljon dollar.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-11 Uppdaterad 2021-08-11

Det är inte nödvändigtvis bara vinnaren av veckans Wyndham Championship som kommer ta hem stora pengar. I helgen avgörs också AON Risk Reward Challenge, en säsongslång tävling som går ut på att hitta vilken spelare som ha bäst snittscore på en viss typ av golfhål, ett som oftast kräver ett strategiskt beslut i risk-reward-anda. Spelaren bästa resultat på de hålen får varje vecka poäng som sammanställs efter veckans avslutande tävling på grundserien.

Matthew Wolff leder tävlingen inför den avslutande tävlingen genom att snitta mer än ett slag under par på de utvalda hålen. Wolff behöver dock spela de två första ronderna av veckans tävling för att nå de 40 rundorna som krävs. Cameron Smith och Louis Oosthuizen är precis bakom amerikanen.

Topp-3 i AON Risk Reward Challenge

SpelareSnittscore under par på utvalda hål under året
Matthew Wolff–1,105
Cameron Smith-0,920
Louis Oosthuizen-0,900

Det utvalda hålet på Sedgefield Country Club är det 15:e. Ett par 5-hål som mäts 498 meter. Hålet har vatten kort om och till höger om green vilket gör att spelarna måste ta ett beslut ifall de ska gå för green på två slag eller inte. Enligt touren är det dock 87 procent av spelarna som försöker kapa ett slag genom att slå mot green på slag två.

Om Matthew Wolff har två birdies på hålet under sin medverkan i tävlingen (antingen torsdag-fredag eller om han klarar cutten även lördag eller söndag)kommer han vinna 1 miljon dollar, 8,7 miljoner kronor. Om han gör två par kommer Louis Oosthuizen, som är med i tävlingen, behöva två eagles för att ta sig ikapp och förbi amerikanen.
Cameron Smith är inte med i veckans tävling men kan trots det vinna den stora prissumman. Detta om Wolff går hålet två över par samtidigt som Louis Oosthuizen inte går hålet två under par.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-11
TournyttCameron SmithLouis OosthuizenMatthew WolffPGA TourTournytt
Scroll to Top