Grayson Murray kommer att ta en paus från PGA Tour för att behandla sitt missbruk. Foto: Getty Images

Tournytt

Tourspelaren behandlar sitt alkoholmissbruk

Grayson Murray skriver på Twitter att han inte kommer spela golf en tid framöver. Istället fokuserar han på att tillfriskna från ett alkoholberoende.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-11

Grayson Murray har meddelat att han just nu behandlar sitt alkoholmissbruk. 27-åringen skrev på Twitter att han redan behandlats i tolv dagar och inte har någon plan att sluta förrän han är fri beroendet.

“Jag har fortfarande långt kvar och har lovat mig själv att jag inte ska lämna förrän jag är 100 procent redo för den riktiga världen igen”, skriver 27-åringen.
“Tack för alla meddelanden, det betyder mycket.”

Efter andra ronden av 3M Open berättade Murray för sina följare på Twitter att han kämpar med sitt missbruk. Han berättade också att han har alkoholförbud efter en “incident på ett hotell i Hawaii”. Han skrev också att det varit svårt som alkoholist att spela på PGA Tour samtidigt som han meddelade att touren ignorerat hans rop på hjälp.

PGA Tour å sin sida har kommit med ett uttalande där man skriver “Vi kan entydigt säga att PGA Tour är en familj och när en medlem av vår familj behöver hjälp är vi där för dem. Det har varit fallet här och kommer så också fortsatt att vara”.

Grayson Murray vann Barbasol Classic 2017 och har över 100 starter på PGA Tour. Men senaste två åren har varit kämpiga med endast elva klarade kvalgränser i 36 starter. Kanske kan alkoholen vara en faktor. Kanske också de andra tragedier som drabbat amerikanen. Bland annat mördades hans farbror och faster tidigare i år.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-11
TournyttGrayson MurrayPGA TourTournytt
Scroll to Top