Jordan Spieth menar att Xander Schauffele skulle kunna vara lite mer skrytsam... Foto: Getty Images

Tournytt

Spieth: ”Xander är för ödmjuk”

Schauffele vann OS i Tokyo, men verkar inte speciellt intresserad av att skryta. Till skillnad från hans huskamrater...

Text: Jesper Johansson • 2021-08-10

Jordan Spieth spelade förra veckans WGC-tävling i Memphis. Där slutade han delad tolva tillsammans med Rory McIlroy för att därmed fortsatt ligga bra til i FedEx Cup, vars slutspel inleds i närtid.

Men det Spieth kanske främst tog med sig från tävlingen var vad hans rumskamrat hade i bagaget. Amerikanen bodde nämligen i ett hur tillsammans med Justin Thomas och Xander Schauffele, vinnaren av OS-golfen. Guldmedaljen var förstås med till Memphis för att visa för media på plats samt nyfikna kollegor. Jordan Spieth fick se den på nära håll. Men först efter att Justin Thomas “tvingade” Schauffele att ta fram den.
– Det var häftigt att han hade guldmedaljen i huset. Han är så ödmjuk. Om det var jag eller Justin … vi skulle ha burit medaljen till middag. Vi skulle aldrig ta av oss den. Men Justin tvingade honom gå och hämta medaljen och den var hur cool som helst, sa Spieth efter söndagsvarvet av förra veckans WGC-tävling.

Tillsammans tittade de också på damernas OS-golf. En soffgrupp man gärna hade tagit en plats i med tanke på att Xander Schauffele precis hade vunnit guld på samma bana och för att Justin Thomas är god vän med båda systrarna Korda, där den yngre – Nelly – vann guldet.
– Justin som bor i Florida känner några av damerna och Korda-systrarna mycket bra. Så vi frågade honom massa saker om dem och deras spel.
– Nelly är i en otrolig form. Världsettan gick och vann guldet i OS. Så som det ska vara, eller hur? Bästa spelarna är de som vinner.

Jordan Spieth har under året spelat fin golf och tagit hem en seger. Så sent som i The Open blev det en andraplats. Amerikanen är spelledig i veckan och laddar inför slutspelet där han just nu är tvåa, precis bakom Collin Morikawa.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-10
TournyttJordan SpiethOlympiska spelenPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top