Harris English tycker att Bryson DeChambeau blir orättvist behandlad. Foto: Getty Images

PGA Tour

English försvarar DeChambeau: ”Inte rättvist”

Under söndagen häcklades Harris English spelkamrat, Bryson DeChambeau. Vilket han inte gillade det.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-10 Uppdaterad 2021-08-10

Bryson DeChambeau har under senaste månaderna varit under lupp. Om det inte är klagomål på sin utrustning så är det bråk med sin caddie. Detta och så mycket mer har gjort att amerikanen haft en tuff tid. Med media, absolut. Men nu har också publiken – återigen – börjat häckla stjärnan.

Under helgen kallade supportrar Bryson DeChambeau för “Brooksy” för att påminna honom om hans största nemesis på touren. Det här gjorde att supportrar inte fick vara kvar på plats för att se slutet av Memorial Tournament. Brooks Koepka replikerade genom att bjuda på öl till de som blev utslängda.

Det här har gjort att ännu fler börjat ropa efter DeChambeau, som sannerligen förtjänar en del av sleven för alla sina snedsteg, varav det senaste är att han inte skriker fore vid ett snett slag – vilket flera kollegor på touren valt att kommentera.

WGC-FedEx St Jude Invitational som spelades i helgen var en ny chans för supportrar på plats att skrika efter majorvinnaren. Rapporter från plats gör dock gällande att det snarare var mobbing än något smålustigt. Hans medspelare under söndagen, Harris English, hade ungefär samma syn på vad som hände under söndagen.
– Det är inte helt rättvist att kalla honom “Brooksy” så mycket. Det suger och självklart hör han det och påverkas av det. Han gillar det inte och det gör att det skriks ännu mer.

För precis så är det ju. Vad än DeChambeau säger kommer skriken inte att upphöra. Om han ber supportrar sluta kommer skriken höras än mer, men att inte säga någonting kommer ju också ställa till det.
– Det som är så tråkigt är att det finns supportrar ute på banan som bara är på plats för att irritera. Det är väldigt synd, säger English.

Det som potentiellt kan ställa till detta är också att Bryson DeChambeau och hans nemesis ute på banan, Brooks Kopeka, kommer att vara en del av samma Ryder Cup-lag. Detta lär ju ställa till det för lagsammanhållningen, vilket det europeiska laget (som alltid ropar fore) kan utnyttja.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-10
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauHarris EnglishPGA TourTournytt
Scroll to Top