Sydkoreanen Si Woo Kim har nu en av PGA-tourens möjligen minst eftertraktade rekordnoteringar // Foto: Getty Images

PGA Tour

PGA Tour-spelarens mardröm – 13 i på ett par 3-hål

Satte fem bollar i rad i vattnet.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-09 Uppdaterad 2021-08-09

Sydkoreanen Si Woo Kim var på par under söndagens avslutande rond av WGC FedEx St Jude Invitational när han kom till TPC Southwinds elfte hål, en par-trea på 140 meter med en ö-green.

Sydkoreanens utslag drev höger och landade i vattenhindret.

Kim valde då att gå fram till dropprutan för att slå sitt tredjeslag, som mätte 87 meter, men det gick samma öde till mötes som utslaget efter att ha tagit en studs i kanten till höger om green. Femte slaget gjorde samma sak, och sjunde och nionde.

Till slut slog Kim sitt elfte slag lite lång till vänster, chippade in och satte putten för 13 slag på hålet, den högsta scoren som någon gjort på ett par 3-hål sedan PGA-touren började föra statistik 1983.

Resultatet var dock inget som störde Kims spel i någon högre grad. Han kom tillbaks med en birdie på tolvan och fyllde sedan på med nya birdies på hål 15, 16 och 17. Däremellan blev det en dubbelbogey på hål 14 och Kim signerade för 78 slag på ronden.

Sydkoreanen valde att inte kommentera sin rond efter att ha kommit in, men Kevin Na, som håller rekordet över högsta score på ett par 4-hål lade senare ut det här skämtsamma inlägget på Instagram där Si Woo Kim inte verkar alltför nedslagen.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-09
TournyttKevin NaPGA TourSi Woo KimTournyttTPC SouthwindWGC FedEx St Jude Invitational
Rulla till toppen