Grant Forrest gjorde elva birdies när han gick på 62 slag tredje ronden // Foto: Getty Images

Europatouren

Hemmadominans i St Andrews

Tre skottar jagar sällsynt ET-seger på hemmaplan.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-08 Uppdaterad 2021-08-08

Skottland är på väg uppåt med en ny generation spelare efter en lång svacka med få segrare på Europatouren.

Både Marc Warren och Robert McIntyre vann på ET ifjol och inför avslutningsronden av veckans Hero Open på Fairmont i St Andrews delar två hemmaspelare ledningen. Grant Forrest slog til med en fantastisk 62:a i svåra förhållanden och bredvid sig högst upp på ledartavlan har han Calum Hill, båda är 18 under par.

På delad fjärdeplats, två slag bakom tätduon finns dessutom David Law på 16 under par.

De jagar nu första skotska segern på en tävling arrangerad i Skottland sedan Paul Lawrie lyckades vinna på Gleneagles 2009.

– Det är fantastiskt med tre spelare i toppen här i St Andrews. Jag ändrade mitt puttgrepp idag och satte nästan allt jag tittade på. Man behöver ha lite medflyt i vinden och det hade jag idag och jag hoppas att det håller i sig även sista ronden, sa Grant Forrest, som jagar sin första ET-seger precis som Calum Hill.

David Law tog sin hittills enda ET-seger i ISPS Handa Vic Open i Australien 2019.

Danske Licas Bjerregaard hade en lite tyngre tredjerond och gick på 71 slag dagen efter hans fina 62:a på fredagen. Dansken är delad fyra tillsammans med Law och har fortfarande chansen att ta sin tredje ET-seger.

– Det var inte lika lätt idag och ganska lurigt i vinden. Inget vackert spel men jag är ändå med däruppe igen vilket känns kul, sa Bjerregaard.

Svenskarna då?

Marcus Kinhult gjorde en fin 68:a tredje ronden och avancerade till en delad 35:e plats inför sista ronden. Marcus är visserligen tolv slag bakom ledarduon men en bra avslutning kan ge en vettig placering.

Anton Karlsson gick på 72 slag och är på delad 60:e plats medan Kristoffer Broberg hade 75 och delar 74:e plats.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-08-08
TournyttAnton KarlssonCalum HillDavid LawEuropean TourGrant ForrestKristoffer BrobergLucas BjerregaardMarcus KinhultSt AndrewsTournytt
Rulla till toppen