Svenska Madelene Sagström föll tillbaks under sista ronden av OS-golfen. Nu väntar en jakt på Solheim Cup // Foto: Getty Images

OS

Sagström: “Puttern var iskall”

Sagström föll tillbaks under slutronden i Tokyo.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-07 Uppdaterad 2021-08-07

Det blev inte den avslutningsdag som Madelene Sagström hade hoppats på. Med ett bra utgångsläge två slag från bronsmedaljen, blev det 72 slag (+1) sista ronden, och ett fall i resultatlistan från delad sjundeplats till en slutlig delad 20:e plats.

– Besviken men jag spelade inte bra så det finns inget att skylla på. Puttern var iskall och man vinner inte tävlingar om man inte puttar bra, sa Sagström enligt TT.

Istället för birdies blev det två bogeys tidigt, på hål 3 och 5, och i slutänden hade Sagström behövt en 63-rond för att hamna i särspelet med nyazeeländska Lydia Ko och japanskan Mone Inami om medalj. Upp till guldmedaljören Nelly Korda hade det behövts en 62-rond.

– Överlag är jag stolt över att jag varit med och slagits om medaljerna, sa Sagström.

För vår andra svenska i OS-golfen på damsidan, Anna Nordqvist, gick trenden åt rätt håll, en tveksam start följdes av allt bättre spel, vilket till slut gav en delad 23:e plats, två slag bakom Madelene Sagström.

Nu väntar två tävlingar för att möjligen spela sig in i det europeiska Solheim Cup-laget för de båda svenskorna. Först Scottish Open som inleds redan den 12 augusti följt av AIG Women´s Open Championship på Carnoustie som spelas veckan därefter.

Ingen av svenskorna är just nu inne i laget som möter USA på Inverness Club mellan 4-6 september.

– Det är klart att Solheim Cup är ett stort mål. Jag har varit på resande fot i sju veckor nu och det är tufft spelschema men jag hoppas kunna göra två starka veckor för jag älskar Solheim Cup och matchspel, säger Nordqvist som varit med i de sex senaste europeiska Solheim Cup-lagen.

Madelen Sagström har varit med en gång i Solheim Cup, 2017.


Text: Martin Strömberg • 2021-08-07
TournyttAnna NordqvistKasumigaseki CCLydia KoMadelene SagströmMone InamiNelly KordaOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top