Amerikanskan Nelly Korda höll undan och tog guld i OS med ett slags marginal före japanskan Inami // Foto: Getty Images

OS

Korda vann OS-guldet i Tokyo

Världsettan höll undan trots hård press sista ronden i Tokyo.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-07 Uppdaterad 2021-08-07

Det blev amerikanskt guld även när damernas golftävling avgjordes på Kasumigaseki Country Club.

Efter att Xander Schauffele tagit hem guldmedaljen bland herrarna klarade världsettan Nelly Korda av att bärga damguldet, efter en pressande och het avslutningsrond.

– Det känns fantastiskt, nästan lite overkligt. Det är en ära bara att få delta i ett OS och att dessutom vinna guldet … ja, jag kan inte ens beskriva med ord hur jag känner just nu. Jag får berätta mer om några dagar, för jag är fortfarande i chock, säger Korda enligt Aftonbladet.

Korda ledde med tre slag inför sista ronden men pressades hårt hela vägen av framförallt hemmaspelaren Mone Inami. Japanskan hade chansen på guldet ända fram till det 72:a hålet då hennes inspel pluggade sig i bunkern med bogey som resultat. Inami tog till slut silvret efter särspel mot nyazeeländskan Lydia Ko. Ko tog därmed medalj för andra gången i rad i OS, i Rio de Janeiro blev det en silvermedalj och nu alltså ett brons.

Korda avslutade med 69 slag sista ronden och 17 under par totalt, medan Inami och Ko spurtade med varsin 65:a för att vara ett slag bakom Korda på 16 under par.

Svenska Madelene Sagström var två slag från en bronsmedaljplats när sista ronden inleddes men Sagström tappade slag tidigt och kunde inte utmana om någon medalj. Det blev till slut 72 slag sista ronden, sju under par totalt och en delad 20:e plats. Anna Nordqvist avslutade med 70 slag och slutade på delad 23:e plats på fem under par.

Texten uppdateras.

Klicka här för resultatet


Text: Martin Strömberg • 2021-08-07
TournyttAnna NordqvistKasumigaseki Country ClubLydia KoMadelene SagströmMone InamiNelly KordaOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top