Madelene Sagström är ensam femma och ett slag från silverplatsen efter två dagars spel i OS. Foto: Getty Images

OS Tokyo

Tappad ledning men Sagström fortsatt med i medaljstriden

Svenskan kämpade med utslagen andra dagen men är bara ett slag från silverplatsen.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-05

Efter första dagen var Madelene Sagström i ledning, ett slag före Nelly Korda. Men under andra dagen var det ingen som kunde matcha amerikanskan som genom utomordentlig puttning drog iväg på egen hand och efter 62 slag, nio under par för dagen och 13 under par totalt, leder världsettan med fyra slag. 

Madelene Sagström blev av med ledningen men fick till en bra score för dagen. Det blev 68 slag, tre under par för svenskan. Hon är totalt åtta under par och är femma inför tredje ronden. 
– Det var en kamp därute och jag är jättenöjd att jag lyckades komma in under par. Banan var lite lättare uppsatt i dag så jag kände att det behövdes lite birdies. Men när man inte ligger på fairway blir det lite svårare, säg Sagström till TT. 
Det blev bara fem träffade fairways idag för svenskan som även idag fick förlita sig på sin puttning. I det momentet tjänade hon 2,44 slag mot resten av fältet, enligt strokes gained-statistiken.
– De här greenerna passar mig verkligen utmärkt och på 18:e sa jag till till min caddie: ”Är det innanför fyra meter så tror jag att jag kan sätta allt, vi måste bara hålla oss innanför fyra meter så är det lugnt”, säger Sagström till TT. 
Inför tredje ronden är hon bara ett slag från silverplatsen som delas av tre spelare – indiskan Aditi Ashok och danskorna Nanna Koerstz Madsen och Emily Kristine Pedersen. Danskorna stod för ypperliga insatser andra dagen. Koerstz Madsen gick sju under par och Pedersen stod för dagens näst lägsta rond, 63 slag, åtta under par. Det gjorde att danskan klättrade hela 14 placeringar. 

För Anna Nordqvist gick det återigen trögt på första nio och hon gjorde två bogeys första fem hålen. Precis som igår visade Nordqvist styrka och tog igen de tappade slagen. Det blev 69 slag idag, två under par för ronden och hon är delad 30:e på totalt ett under par. Vi får hoppas att hon får en bättre inledning på tredje ronden så att hon kan klättra ytterligare. 

Klicka här för aktuell ledartavla. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-08-05
TournyttAnna NordqvistMadelene SagströmNelly KordaOS TokyoTournytt
Scroll to Top