Annika Sörenstam. Vinnare av U.S. Senior Women's Open. Foto: Getty Images

Hyllas efter segern!

Nicklaus: ”Ser ut som att du aldrig slutade”

Så hyllas Annika Sörenstam av golfvärlden och medspelare efter segern i U.S. Senior Women’s Open.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-02 Uppdaterad 2021-08-03

Annika Sörenstam var överlägsen i sin seniormajordebut och vann till slut med åtta slags marginal i U.S. Senior Women’s Open. Liselotte Neumann slutade tvåa och Helen Alfredsson delad sjua. 

Världens bästa kvinnliga golfspelare genom tiderna hyllas nu av golfprofiler och golffans på sociala medier och i kommentarsfält världen över. 
Världens kanske bäste (?) manlige golfspelare genom tiderna, Jack Nicklaus, skriver på Twitter: 
– Det må vara 13 år sedan du vann senast men det ser ut som att du aldrig slutade. Bra gjort! Du är inte bara en bra golfare utan även en underbar människa och ambassadör för vår sport.

Liselotte Neumann som spelade alla fyra varv med Sörenstam var full av lovord efter sista ronden: 
– Vilken karriär hon har haft. Hon är helt enkelt otrolig och det har varit väldigt roligt att följa henne och jag har känt mig superstolt att få gå med henne längs fairway idag. Hon förtjänade den här vinsten och hon är fortfarande en storspelare, säger Neumann.

Sjuan i tävlingen, Helen Alfredsson var inte förvånad över Sörenstams spel och seger.
– Hon var onekligen en bra spelare när hon slutade och det här är vad du får av sådana spelare. Även om de haft en paus, bara de tränar så kommer de tillbaka. Hon slår inte jättelångt men hon är rak. Den här banan passade henne, säger Alfredsson.

Laura Davies slutade trea i tävlingen, nio slag sämre än Sörenstam. 
– Efter första dagen förstod jag att vi alla var i problem och att Annika skulle vinna den här tävlingen. Hon var sitt gamla jag. Helt ärligt trodde jag aldrig på att jag skulle kunna gå ikapp och förbi, jag kände på mig att hon skulle vara tillräckligt stabil för att hålla hela vägen. Och det gjorde hon.  

– Det var en helt ny Annika och den gamla Annika på samma gång. Bara i golf får vi uppleva ögonblick som detta, skriver Golfweeks Beth Ann Nichols på Twitter.Text: Olof Åsgård • 2021-08-02
TournyttAnnika SörenstamHelen AlfredssonJack NicklausLaura DaviesLiselotte NeumannTournytt
Rulla till toppen