Anna Nordqvist känner på OS-banan. Foto: Patrik Jonsson

OS Tokyo

Damernas OS-coach: ”Marginellt kortare bana än herrarna”

Patrik Jonsson är på plats i Tokyo och ger en bild av vad som väntar spelarna under OS.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-02

Förra veckan avgjordes herrarnas OS-tävling på Kasumigaseki Country Club, nordväst om Tokyo. Då handlade det mycket om att placera sig på rätt sida från tee för att kunna attackera de gömda flaggorna som stod på små platåer. 
I veckan är det damernas tur. Swedish Golf Team har representanter på plats i Tokyo och landslagscoachen Patrik Jonsson hjälper Anna Nordqvist och Madelene Sagström i deras förberedelser. 
– Stämningen är väldigt god och spelarna verkar vara i bra form. Vi hade ett fokuserat inspel idag (måndag) i värmen. Banan är i fantastiskt bra skick och den utmanar spelarna på ett bra sätt. Inga egentliga konstigheter utan bra golfhål rakt igenom, säger Jonsson till Svensk Golf.

LÄS MER: Herrarnas OS-coach: ”Banan passar svenskarna”

Hur spelas banan?
– Skillnaden jämfört med herrarna är att damerna spelar en marginellt kortare bana vilket gör att de hamnar på samma ställen efter utslaget men får 2–3 klubbor mer in mot green. De har klippt ner ruffen något men greenerna ska vara i samma hastighet som förra veckan, alltså 12,8–13,2 på stimpen.  

Vad blir nycklarna till framgång?
– Det är stora greener men de är uppdelade i olika mindre platåer, så inspelen mot green är viktiga att vara vass på och då är ju fördelen om man är på fairway från tee. Och som oftast så är det den som puttar bäst mellan två och sju meter som kommer göra flest birdies och vara i toppen, säger Patrik Jonsson. 

LÄS MER: Då startar svenskorna i OS


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-08-02
TournyttAnna NordqvistMadelene SagströmOS TokyoPatrik JonssonSwedish Golf TeamTournytt
Scroll to Top