Äntligen lossnade det för Pernilla Lindberg och hon slutade delad åtta i Nordirland. Foto: Getty Images

LPGA/LET/ET

Spurt tog Lindberg till 8:e plats i Nordirland

Pernilla Lindberg avancerade sista dagen och Vincent Norrman slutade elva i herrarnas tävling.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-01 Uppdaterad 2021-08-01

Veckans samordnade LPGA Tour- och Ladies European Tour-tävling fick avgöras i särspel. Där segrade thailändskan Pajaree Anannarukarn mot amerikanskan Emma Talley. Tävlingen ISPS Handa World Invitational spelades jämsides herrarnas European Tour-tävling med samma namn. Spelplatserna har varit Galgorm Castle CC och Massereene GC, nordväst om Belfast.  

På damsidan blev Pernilla Lindberg bästa svenska genom en rejäl forcering sista dagen. Lindberg gick sju under par på söndagen och avancerade upp till en delad åttonde plats, totalt elva under par och fem slag sämre än Anannarukarn och Talley. 

Svenskans bästa placering för säsongen och en skön revansch med tanke på den katastrofala avslutningen på tredje varvet då hon tappade många slag och placeringar. Fram till dess var hon bra med och nära toppen med föll till 34:e plats. Det reparerade hon idag och under finalvarvet blev det hela nio birdies för Lindberg.
– Det är det här jag har väntat på i flera månader och allt har fungerat förutom mina sex avslutande hål igår. Vet inte vad som hände då. Idag fick jag igång spelet tidigt och jag känner att jag har haft den där förlösande tävlingen i veckan som jag hoppas att jag kan bygga vidare på. Tar med mig mycket positiva saker från den här veckan, säger Pernilla Lindberg till touren.  
Lina Boqvist kom delad 25:a, Linnea Ström delad 34:a och Johanna Gustavsson delad 37:a. 

På herrsidan var det bara Vincent Norrman som tog sig vidare till helgspelet. Efter tre varv var han delad åtta. Söndagsronden blev en händelsefattig resa där svensken varken tappade eller tjänade. Han gick runt på par men det var andra som spelade bättre vilket gjorde att Norrman föll till delad 11:e plats. Förra veckan slutade han på en delad tiondeplats och efter den här veckan har han radat upp placeringarna 5, 10, 11 och 61 i sina fyra starter som proffs. 
Vid sidan om herr- och damtävlingen har EDGA arrangerat en paragolftävling på samma banor och med samma namn på tävlingen. 
Där slutade Felix Norrman på en femteplats. 

Klicka här för Resultat Damer 
Klicka här för Resultat Herrar
Klicka här för Resultat EDGA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-08-01
TournyttEuropean TourFelix NorrmanLadies European TourLPGA TourPernilla LindbergTournyttVincent Norrman
Scroll to Top