Vincent Norrman fortsätter att spela bra på European Tour. Foto: Getty Images

European Tour

Vincent Norrman fortsätter att imponera

Topp-10 inför sista ronden i sin fjärde European Tour-start som proffs. I damernas tävling är Boqvist och Ström bästa svenskor.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-31

Förra veckan i Cazoo Open hade Vincent Norrman chans att vinna sin första tävling som proffs. Då var han i ledning efter två varv. Sen blev det mer eller mindre katastrof och efter tre vattenbesök på 18:e hålet tredje varvet fick Norrman skriva in en tia i scorekortet och föll till 28:e plats. Men dagen efter hade han borstat av sig fadäsen, stod för en stark återhämtning och spelade upp sig till en delad tiondeplats. 

Den här veckan spelar Norrman ISPS HANDA World Invitational i Nordirland, hans fjärde European Tour-tävling sedan han blev proffs i slutet av juni. Och efter tre varv är han återigen med i toppen. Svensken är delad sexa efter ronderna 69, 65 och 67 slag, totalt nio under par och sex slag bakom ledande engelsmannen Jordan Smith. Efter lördagens 67-rond som innehöll fem birdies och två bogeys var Norrman nöjd med spelet på de vindpinade banorna (tävlingen spelas på två banor, Galgorm Castle GC och Massereene GC, nordväst om Belfast).
– Spelet rullar på fint just nu med många fina slag i den tuffa vinden. Imorgon ska jag ut och försöka ge mig chanser till att jaga ledarna, säger Vincent Norrman till Svensk Golf. 

Med samma namn och på samma banor spelas en separat och samordnad LPGA Tour- och Ladies European Tour-tävling. Totalt tio svenskor fanns med i fältet och fyra av dem klarade kvalgränsen. Pernilla Lindberg var bra med efter två varv men tappade dessvärre på lördagen och är precis som Johanna Gustavsson delad 34:a inför finalvarvet. Bästa svenskor är Lina Boqvist och Linnea Ström som båda ligger på 17:e plats, sex under par totalt och sju slag bakom ledande thailändskan Pajaree Anannarukarn. 

Samtidigt, med samma namn och på samma banor spelas en EDGA-tävling där årets paragolfare 2020 Felix Norrman är på sjätte plats efter första ronden av två.

Klicka här för aktuell ledartavla Damer
Klicka här för aktuell ledartavla Herrar 
Klicka här för aktuell ledartavla EDGA


Text: Olof Åsgård • 2021-07-31
TournyttFelix NorrmanLina BoqvistLinnea StrömPernilla LindbergTournyttVincent Norrman