Alex Norén har satt sig i en bra position efter två varv i OS. Foto: Getty Image

OS Tokyo

Norén imponerar i OS – på bronsplats efter två varv

39-åringen fortsätter att visa klass och slog till med en bogeyfri 67-rond andra dagen.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-30

Precis som första dagen gick Alex Norén fyra under par. Andra dagens spel innehöll fyra birdies och resten par för svensken. Det betyder att han för tillfället ligger på delad bronsplats, åtta under par och tre slag bakom ledaren Xander Schauffele, USA. 
En kort stund under andra varvet var Norén i ensam ledning. Sen började mexikanen Carlos Ortiz få igång spelet och efter en eagle på hål 6 gick han upp i topp och höll ledningen länge under fredagen innan amerikanen Schauffele gick upp i ensam ledning efter birdie på sista hålet. När Norén var klar för dagen var han ledare i klubbhuset och delad tvåa i tävlingen.

De två första varven har Norén imponerat från tee, men inte genom att träffa många fairways för där ligger han dåligt till i statistiken med bara 50 procent av utslagen i fairway. Nej, Norén spelar positionsspel från tee och har varit nästan felfri i konsten att ligga på rätt sida för att kunna komma åt flaggorna vid inspelen. De fåtal gånger utslagen hamnat fel så har Norén fått kämpa lite mer för sina par men han gör dem och ihop med sin fina puttning har han satt sig i en bra position inför helgen. 
Nu är det bara medalj som gäller för Norén.
– Eftersom man spelar om tre medaljer så är det skit samma om man kommer fyra eller sexa. I vanliga fall spelar sådana placeringar också roll, men inte nu – och det är en ganska kul känsla, säger Norén till Aftonbladet.

Henrik Norlander, som gick tre under par första ronden, gick dessvärre två över par andra varvet och är delad 38:a på ett under par. 

Andra dagens spel avbröts för risk för åska. Avbrottet varade i två timmar. Spelet återupptogs på eftermiddagen och de flesta spelare hann avsluta sina varv innan spelet bröts igen. Då var 16 spelare fortfarande ute på banan. Vädret och förseningarna gör att lördagsvarvet kommer spelas i trebollar med start från både hål 1 och 10.

Klicka här för aktuell ledartavlaText: Olof Åsgård • 2021-07-30
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderOS TokyoTournytt
Scroll to Top