Anna Nordqvist tror att värmen kommer att bli brutal i Tokyo. Bild: Getty Images

OS Tokyo

Nordqvist: ”Kommer bli otroligt tufft”

Anna Nordqvist gör sitt andra OS. Hettan och luftfuktigheten blir det svåraste, säger hon i en intervju med Klubb-TV.

Text: Bo Steffensen • 2021-07-29 Uppdaterad 2021-08-02

Herrarnas golftävling i Tokyo är avgjord. Damerna spelar 4–7 augusti. Anna Nordqvists och Madelene Sagström representerar Sverige.
Anna Nordqvist gjorde OS-debut i Rio 2016. Den gången slutade hon elva. Nu ska hon ge sig iväg till ännu ett olympiskt spel.
– Rio var en jättestor upplevelse. Då var det framför allt att bo i OS-byn och kolla de andra idrottarna … Sådana saker. Det kommer ju att vara lite skillnad på atmosfären nu på det viset. Jag tycker att jag haft en bra plan och jag känner mig sugen på att spela, säger hon i en intervju med klubbtv.nu.
Spelarna kommer att hålla till vid Kasumigaseki Country Club som ligger 49 kilometer nordväst om OS-byn i Tokyo.
– Jag älskar sport och det är en otrolig stor ära att få representera Sverige. Självklart vill man ju prestera och vara med och slåss om medaljerna, säger Anna Nordqvist som vet vad som väntar.
– Jag har spelat i Japan sju, åtta gånger tidigare så har rätt bra koll på hur banorna brukar vara. Det största problemet tror jag kommer att vara hettan. Det ska vara 35 grader och extrem luftfuktighet. Vi hade det i Asien för några månader sedan och det är otroligt brutalt, säger hon.
Anna Nordqvist ställs mot 59 andra spelare, varav 14 av de 15 högst rankade i världen.
– Det kommer att bli otroligt tufft men jag ska göra mitt bästa och hålla mig till min plan. Jag vet att jag gjort mina förberedelser, säger Anna Nordqvist till Klubb-TV.

34-åriga Nordqvist blev proffs 2008 och har vunnit åtta gånger på PGA Tour, varav två majortävlingar – KPMG Women’s PGA Championship 2009 och Evian Championship 2017.
Hon är rankad 54:a i världen och har hittills i år en femteplats som bäst på 13 LPGA Tour-starter.

Hela intervjun med Anna Nordqvist i Klubb-TV:


Text: Bo Steffensen • 2021-07-29
TournyttAnna NordqvistOS TokyoTournytt
Scroll to Top