Det blev inget OS för Pernilla Lindberg. I stället spelar hon i Nordirland tillsammans med herrar på Europatouren. Bild: Getty Images

Tournytt

Mixad tävling – på tre tourer samtidigt

I skuggan av OS i Tokyo spelas ISPS Handa World invitational på Galgorm Castle Club i Nordirland, en tävling som ingår på en herrtour och två damtourer.

Text: Bo Steffensen • 2021-07-28 Uppdaterad 2021-07-28

I Scandinavian Mixed som spelades på Vallda utanför Kungsbacka i juni var startfältet blandat med lika många män som kvinnor och man spelade om samma prispott. Tävlingen ingick på både herrarnas och damernas Europatour.
ISPS Handa World Invitation ingår på tre tourer  – herrarnas och damernas Europatour samt amerikanska LPGA-touren.
Här spelas två separata tävlingar men herrarna och damerna spelar samtidigt på två banor – Galgorm Castle och närliggande Masseren.
Totalt 288 spelare kommer till start, 144 herrar och 144 damer.
Damernas startfält består till hälften av spelare från LET, andra halvan kommer från LPGA-touren.
Spelformatet är 72 håls slagtävling med kvalgräns efter 36 hål. Efter 54 hål dras ytterligare en gräns och de 35 bästa plus delningar från vardera tävlingen spelar vidare sista dagen.
Under torsdag och fredag spelar både herrar och damer en rond på vardera banan. Under helgen är det enbart Galgorm Cstle som gäller.
Den totala prispotten på 2,35 miljoner dollar (cirka 23 miljoner kronor) delas i två lika stora delar så att damerna och herrarna tävlar om lika stor prispott.

Svenskar i herrtävlingen: Vincent Norrman och Kristoffer Broberg.
Svenskar i damtävlingen: Pernilla Lindberg, Daniela Holmqvist, Jenny Haglund, Lina Boqvist, Emma Nilsson, Johanna Gustavsson, Linda Wessberg, Linna Ström och Jessica Karlsson.

Följ herrarnas tävling här

Följ damernas tävling här


Text: Bo Steffensen • 2021-07-28
TournyttEuropatourenGalgormISPS HandaLETLPGATournytt
Rulla till toppen