Cameron Champ tog sin tredje seger på PGA Tour i veckans 3M Open efter ett lite äventyrligt avslutningshål // Foto: Getty Images

PGA Tour

Magiskt par gav Champ segern

"Jag kommer alltid att slå driver där oavsett"

Text: Martin Strömberg • 2021-07-26 Uppdaterad 2021-07-26

Det sista hålet på TPC Twin Cities spelades under tredje ronden som det svåraste par 5-hålet på PGA Tour den här säsongen.

Och när Cameron Champ behöver ett par för segern sista ronden gjorde den 26-årige långtslående amerikanen det inte särskilt lätt för sig. Han smällde på sin drive långt till vänster om både träd och vatten. Därifrån lyckades han ta sig fram i fairway på sitt tredjeslag, satte sedan upp en wedge till en knapp meter och rullade i parputten för 66 slag sista ronden.

– Jag gjorde det lite extra intressant idag kanske, men jag kommer alltid att slå driver på det hålet oavsett vad som händer. Det är ett jobbigt driverhål för mig men om jag slår den vänster så kan jag oftast hacka fram den och träffar jag fairway så når jag ganska enkelt på två slag, förklarade Champ.

Champ vann på 15 under par, två slag före sydafrikanerna Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel samt Jhonattan Vegas från Venezuela. Segern var Champs tredje på PGA-touren och han var nöjd med sin inställning på banan under veckan.

– Jag har haft svårt att ha kul på banan och fick nog av mig själv efter Rocket Mortgage Classic och tog ett steg tillbaks och funderade över vilken typ av människa jag vill vara, inte bara på golfbanan utan överallt. Det här känns som ett steg i rätt riktning för mig, förklarade Champ efter segern.

Enda svensken David Lingmerth fick precis som under tredje ronden, en tuff inledning sista ronden, och var tre över par redan efter tre spelade hål. Han avslutade i varje fall snyggt med två birdies på hål 16 och 17 och delade till slut 28:e plats på totalt sju under par, åtta slag bakom segrande Champ.

Klicka här för att komma till slutställningenText: Martin Strömberg • 2021-07-26
TournyttCameron ChampCharl SchwartzelDavid LingmerthJhonattan VegasLouis OosthuizenPGA TourTournyttTPC Twin Cities
Rulla till toppen