För andra året i rad ställs Nedbank Golf Challenge i Sydafrika in. Foto: Getty Images

European Tour

Gary Players ET-tävling ställs in igen

Arrangören ser inte att tävlingen är möjlig att genomföra med tanke på Sydafrikas restriktioner.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-26 Uppdaterad 2021-07-26

European Tour-tävlingen Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player ställs in. Det meddelade arrangören och European Tour under måndagen. 
Tävlingen skulle fira 40-årsjubileum och var tänkt att spelas 11–14 november på Gary Player CC i Sun City. 
Anledningen till att tävlingen ställs in är de hårda coronarestriktioner för sportevenemang och publik som råder i Sydafrika och arrangören såg det inte som genomförbart. 
– Nuvarande regler är extremt utmanande och vi tycker varken att det är klokt eller möjligt att genomföra en så här stor och prestigefylld tävling, säger Nedbank Groups vd Mike Brown.

European Tour var med och fattade beslutet.
– 40-årsjubileet är en betydelsefull händelse och den milstolpen ska firas på ett sätt som gör den rättvisa och när Sydafrikas passionerade golffans kan ta del av den, säger European Tour-chefen Keith Pelley. 

Även tävlingens värd Gary Player står bakom beslutet att ställa in för andra året i rad på grund av coronapandemin. I senaste upplagan 2019 vann Tommy Fleetwood i särspel mot svenske Marcus Kinhult. Däremot stod Gary Player CC värd för fjolårets South African Open som spelades utan publik.
Om någon annan tävling ska ta över platsen i schemat har inte meddelats och just nu har ET-spelarna en vecka ledigt mellan Volvo China Open och säsongens sista tävling DP World Tour Championship på Jumeirah i Dubai.    


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-26
TournyttEuropean TourGary PlayerGary Player Country ClubKeith PelleyMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top