I sitt 195:e försök fick Nacho Elvira äntligen höja en segerpokal på Europatouren // Foto: Getty Images

Europatouren

Elvira vann – men stark avslutning av Norrman

Delad tiondeplats för Haningespelaren i tredje ET-starten.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-26

Cazoo Open blev ännu ett bevis över att Vincent Norrman håller hög Europatourklass.

Nu blev visserligen den tråkiga avslutningen av tredjeronden – då Norrman slog tre bollar i vattnet kort om green på det 18:e hålet – resultatmässigt förödande. Men om vi tänker bort det hålet så är Norrman bara tre slag bakom slutsegraren Nacho Elvira från Spanien.

Haningespelaren avslutade med en snygg bogeyfri 66-rond och klättrade från delad 28:e till delad tionde plats Han tog därmed sin andra topp tio-placering på tre starter som professionell efter tredjeplatsen i debuten i BMW International Open för nästan exakt en månad sedan.

Härnäst väntar ISPS Handa World Invitational på Galgorm Castle nästa vecka för 23-åringen.

Slutstriden på Celtic Manor stod till sist mellan Elvira och sydafrikanen Justin Harding. Elvira hade ett slags ledning inför sista hålet, försökte spela säkert på det 72:a hålet och la upp sig kort för tredjeslaget. Men efter att ha gjort det enligt skolboken fram till green treputtade han från ganska kort avstånd och gav Harding möjligheten i ett särspel. Ett särspel som finländaren Mikko Korhonen missade med ett slags marginal.

Och i särspelet var det Hardings tur att treputta samma green direkt från cirka åtta meter och Elvira kunde ta sin första seger i sin 195:e start på Europatouren. 34-åringen från Santander var rörd efter att äntligen ha lyckats.

– Jag var så nervös på sista hålet men kände mig konstigt nog lugnare i särspelet. Det här är det man tränat för så länge och känslan är obeskrivlig, det här betyder allt för mig, sa Elvira efteråt.

Kristoffer Broberg avslutade tävlingen med en rond på par och slutade på en delad 52:a plats just på par totalt.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-26
TournyttCeltic ManorEuropean TourJustin HardingKristoffer BrobergMikko KorhonenNacho ElviraTournyttVincent Norrman
Scroll to Top